reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Jestem i ja po wizycie.. Tak późn bo wstąpiliśmy po wizycie do moich rodziców na kawe (bo to mega blisko od gabinetu mojej ginki)

Tak wiec.. Rewelacji nie ma ale zawsze cos....
Szyjki praktycznie nie ma, powiedziała, że ma może z 0,5cm :)D chyba piłka pomogła na nią, bo ona mi się nie chciala skracac od ponad miesiaca !! a tu nagle jej prawie nie ma hihi)
rozwarcie niestety nie postepujace :( Tak jak mi wyszło chyba z 2 miesiąc temu takie tyciu myciu ledwo ledwo tak bez zmian, no ale za to szyjki almost brak :D
Ginka powiedziała, że spoko bo te skurcze co miałam skróciły mi ładnie szyjke i jest gotowa praktycznie, więc jak się utrzymają nadal te co mam skurcze to one już powinny iśc na konto rozwarcia :p Miejmy taką nadzieję...
Krwawienie to gdzie miałam skrzepy ze sluzem to pan czop do końca odszedł (już ponoc nie powinno go byc) a inne plamienia czy krwawienia to efekt szyjki skracającej :)
Piłka do skakania SUPER POMYSŁ !! Lekarka moja jest silną zwolenniczką... Powiedziała moze pomóc przy rozwieraniu, nie musi, ale na pewno ułatwia przebieg porodu.. Wiec cwicz cwicz :D
Poza tym na moja prosbe o tresci "Proszę wyjąc ze mnie juz to dziecko !!" zasmiała się i powiedziała "Najlepszą naturalną domową metoda przyspieszającą poród są igraszki z mężem nic tak nie działa jak dobry seksik" (jej słowa :D )
i na moje pytanie o olej rycynowy "każdy lekarz inna opinia. Skuteczny jeśli szyjka jest gotowa, ale to tez nie zawsze, na dziecko nie ma złego wpływu, możesz wypróbowac, ale przeciez masz jeszcze 6 dni do terminu" na co jej mowie ze ja chce urodzic bo ja juz tych skurczy nie moge zniesc bo mi przeszkadzaja w codziennym zyciu a ona na to "stresujesz juz sie porodem..." a ja mowie "NIE NIE MOGE SIE DOCZEKAC I MODLE SIE O NIEGO" i ja rozbawiłam ze ja sie porodu nie moge doczekac i się nie boje...

I to chyba wszystko... Więc ide do męża seksic się :D DUUUUŻOOO !!!! !!!!

reklama
a nie zapomniałam jeszcze, że mi tam pogrzebala przy szyjce i pogrzebała (troszku bolało) i powiedziała, ze jak bede plamic jutro to nie mam sie przejmowac bo to przez nią bo starała się rozruszac tą szyjke zeby sie rozwierała :D

Doggi no.... to w sumie dobra wiadomość! Zatem ja też wskakuję na piłkę, może szyjka się ruszy chociaż ja akurat wolałabym poczekać jeszcze kilka dni żeby się wykurować. Z tym olejkiem to ciekawe... kiedy kupujesz?? :)))

hihi no własnie trasiu stwierdzilismy z T że najpierw bedziemy intensywnie działac sami :D I jak do niedzieli nie ruszy po unga bunga, wtedy w niedziele ide do apteki po olejek... moze on pomoze :D Cieszę sie mega ze ta szyjka mi sie skrócila tak bardzo, bo od dawna stała w miejscu... Wiec moze do terminu się wyrobie :D

reklama
Do góry