reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

a co to jest hcv? Ja leukocyty na poczatku miałam masakre, bardzo dużo miałam i miałam antybiotyki jeden, drugi, trzeci i malało po troszku... ale od kiedy stosuje perfekte mama to jest spoczi, zadnych podraznien, swedzenia i pieczenia a ilosc leukocytów w ostatnim badaniu 1-2 :D

reklama
Setana - Traschka ma rację, nie mart się na zapas. W ciąży tak już jest że te siuśki są paskudne. U mnie przez całą ciążę tylko 2 razy miałam ładne siuśki, a tak to bakterie, pasma, laukocyty i inne cholerstwa, a objwów zewnętrznych ZERO. Poczekaj spokojnie do wizyty, lekarz oceni i powie o co chodzi...

Aaga - bidulko:(((( nie mam pojcia co Ci poradzić. Może napisz PW do Agaty i ona Ci podpowie co w takiej sytuacji... badzo Co współczuję kochana!

agga - mam nadzieje ze Agatka coś rozjaśni... na pewno będzie dobrze... Eh...jak się pech kogoś czepi to masakra :( 3mam mocno kciuki... ;-( :-(

aaga ściskam Cię mocno, najlepiej zadzwoń od razu do lekarza i poinformuj go o wyniku. Znalazłam coś takiego
HCV Prometeusze
i stąd wynika, że na rozwój maluchów hcv nie ma wpływu, przy porodzie też jest małe ryzyko zakażenia. Dobrze, że zrobiłaś badanie i jesteś świadoma wyniku. Myślę, że AgataR rzeczowo wyjaśni Ci Twoje wątpliwości. Głowa do góry!!!!

ja już po wizycie, w zasadzie bez zmian od 2 tyg...szyjka 1cm zamknięta od środka, od zewnątrz na opuszek otwarta:-(młoda ewidentnie nie chce wychodzić jeszcze na ten świat...poza tym wszystko ok

ja już po wizycie, w zasadzie bez zmian od 2 tyg...szyjka 1cm zamknięta od środka, od zewnątrz na opuszek otwarta:-(młoda ewidentnie nie chce wychodzić jeszcze na ten świat...poza tym wszystko ok

mrsmoon kochana, nie martw się, młoda wyjdzie jak będzie gotowa, trzeba się cieszyć, że wszystko OK:))

Silva ja się psychicznie nastawiłam, że przed terminem urodzę...i widzę, że baaardzo źle zrobiłam:-(
w faktach będzie coś o porodzie przez telefon - chyba bliźniaki

Wiec niedawno wrocilam a u lekarza tak:
Rozwarcie (pierwsze ujscie) 2cm, szyjka krotka 1 cm, rozwarcie (drugie ujscie) 1,5 cm i mloda ponoc bardzo juz napiera glowa w kanal :sorry2: Ze baaardzo nisko juz jest ulozona i praktycznie gotowa do porodu. Wedlug ginci to kwestia tygodnia no max 1,5 tyg i urodze. Bo wszystko na to wskazuje... Dziwila sie ze nie skarzylam sie na bole ze nie dzwonilam do niej... Ja czulam bolesci jak na @ ale mowie jej ze sadzilam ze to normalne i nospe biore w tedy a ona ze to sie praktycznie powoli u mnie zaczyna, bo szyjka prawie prawie trzyma :szok:;-) Ze torba ma byc w gotowosci w aucie ;-)
no do niedzieli mam odpoczywac a w poniedzialek moge rodzic , bo ma caly tydzien w szpitalu dyzur heheh i mam dzwonic po nia jak zaczne rodzic :tak:

reklama
Do góry