reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Hej hej, dziekuję za kciuki. To też była moja ostatnia wizyta - jak u Katamisz:)

Katamisz, przy okazji gratki wielkie!!!

Doggi mój Szymek ważył w czwartek czyli w połowie 37 tygodnia 3100 około. I teraz podobno ok. 100 g tygodniowo przybiera na wadze...

No więc wizyta była w zasadzie taka mocno formalna. Pobranie wymazu na paciorkowca, wypisanie skierowań - na ostatnią morfologię i analizę moczu (mam zrobić dopiero w poniedziałek - niecałe 2 tygodnie przed terminem) i na ktg, które mam robić od 38 tc (czyli w zasadzie już) co 2-3 dni. Na pierwszy odczyt pojadę sobie z Michałem na spokojnie w piątek wieczorem:) I tyle w zasadzie. Zaczynam etap obserwacji i ktg - hurrraaaa!

reklama
Silva to gratuluję wizyty :) Jesteśmy wszystkie coooraz bliżej :)
hehe ja etap obserwacji mam od 2 tygodni :p Ja tak myślę, ze Olcia chce mnie z zaskoczenia wziąc :D I czeka az ja przestane czekac... (czyli se poczekamy :p)

Katamisz, Silva gratuluje udanych wizyt.

Doggi, moja Hania miała w 37+2 2800 i lekarz twierdzi, że jak najbardziej w normie :) Ja i moja siostra obie miałyśmy 2900 przy porodzie a donoszone byłyśmy. Dziecko dziecku nierówne :) Olcia jak najbardziej prawidłowa wagę ma :)

Silva, Katamisz ja również dołączam się do gratulacji wizytowych :) tak na dobrą sprawę to teraz już musimy same dobre wieści przynosić :)

Doggi mój Okruch dokładnie w 36+5 ważył 2950, a facecik, więc myślę, że waga Twojej Olci jest jak najbardziej ok :) a poza tym gin mi mówił, że przy tych ostatnich usg to i tak błąd może być nawet do 0,5kg, pomimo tego, że robione na nowym i dokładnym sprzęcie...

Silva wielkie gratki! Popatrzcie jak wszystko się zmienia. Kilka miesięcy temu wszystkie drżałyśmy przed wizytą, czy aby wszystko będzie OK a teraz kazda idzie z uśmiechem:)

reklama
Do góry