reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

niestety nie zołzuś.... jakiegoś takiego farta miałam ze zemdlałam i na tyle mi się mięsnie rozluźniły ze wpadł mi język do gardla :(:eek:

reklama
Ironia co z tym białkiem u ciebie? wiadomo coś więcej, dlaczego jest podwyższone tak znacznie? Trzymam kciuki żebyś została w domku i wszystko było ok.

Zadzwonili do mnie z gabinetu mojej gin na godzinkę przed wizytą z prośbą o przełożenie na czwartek :-( Zatem musze jeszcze 3 dni wytrzymać żeby zobaczyć co u Hanulki :-(
Proszę o kciukasy do czwartku.

Doggi, Katamisz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Na początek dziękuję dziewczyny za kciuki i wsparcie :*

Na wizycie przebadano mnie od góry do dołu (wreszcie!!)
I tak, szyjka skrócona ale nie jakoś mocno mam 26mm... Rozwarcie cały czas od nie wiem kiedy bez zmian, mam takie małe, na opuszek czy coś...
Olcia waży 2700g, lekarz powiedział, że spoko waga, ale wymiarowo mała podrosła i termin przesunął się o 2 dni, czyli teraz mam 8 czerwca nie 10...
Skurcze są, ale penery nie na tyle silne by rozwarcie postępowało :( Ale jak to pan doktor powiedział "za 5 minut to się może zmienic, nie znamy dnia ani godziny"
Poza tym powiedział, że ciąża już praktycznie donoszona, że w chwili obecnej jakbym urodziła nie ma już zagrożenia zdrowia i życia wynikające z urodzenia się wcześniej.
Krew mówił że się pojawic może bo to mogą byc jakies resztki czopa, który odszedł taki wielki kawał, ale możliwe ze to nie było wszystko i się oczyszcza do końca.
Mam obserwowac skurcze, jeżeli będą coraz częściej to znaczy ze się zaczyna, a jak będą co 10 minut to już raz raz na porodówkę...
Aha no i teraz jeszcze nie zaczynam rodzic ale mała ma główkę już podobno bardzo nisko, że w każdej chwili może się zacząc, ale różnie dobrze mogę przenosic... bo kobieta kobiecie nie równa i różnie bywa..

I to chyba na tyle... więc puki co nie rodzę i Ola jedyna wie kiedy wyjdzie ;) I jestem zawiedziona bo liczyłam na jakieś "PANI DO CHATY PO TORBE I DO SZPITALA ZARAZ PANI URODZI ROZWARCIE NA 5 CM DZIECKO IDZIE!!" ale niestety tak mi nie powiedział ;( :p

Do góry