reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

trasia jak noga? Zeszła opuchlizna? Jak nie to zrób sobie chociaż mocz
asinka jak białko masz w moczu to nie bagatelizuj tego, tydzień czekania to baaardzo długo, to może być zatrucie ciążowe, dzwoń do lekarza!!!
Setana ja też się wczoraj do męża śmiałam, że małpkę będziemy mieć, bo ja zgagę mam codziennie od miesiąca mniej więcej
Anapi ładnie się trzymacie w dwupaku:-) gratulacje!!!
Silva super wiadomości - Szymek średniaczek wagowy, ale to dobrze, bo może aż tak Cię nie wymęczy:tak:a paciorkowcem się nie przejmuj - penicylina i po sprawie.
nutria ale prezent na dzień dziecka:-)dla Krzysia oczywiście:tak:
Blusia pod koniec lutego to chyba nad kolejnym dzieciaczkiem już:-D

reklama
Mrsmoon, miało być pod koniec maja oczywiście, nie wiem skąd ten luty się przypętał :-D Ale nie nie, ja już swój limit na dzieci wyrobiłam. Dwójeczka mi w zupełności wystarczy :)

i tu sporo wieści...super..

Nutria fajnie, ze termin znasz juz, oby to był teń dzień!!

aaga ty też masz fajnie, znając już czas...

silva dobrze, ze wiesz co w trawie piszczy i małego możesz ochronić...no i zgrabny ten twój syncio....

asinka z tym moczem to nie bagatelizuj, oby wszystko sie wyjaśniło...

mrsmoon nogi dalej spuchnięte, lewa bardziej. Ja robiłam badania moczu i wyszło mi białko - opalizujące. Ponoć to wynik w normie, choć pierwszy raz spotkałam się z takim wynikiem.

Dziewczyny powiedzcie co robić..

Boli mnie strasznie lewa strona brzucha... tak w dole w samym zgięciu z nogą... najpierw lekko pobolewa a później chyta tak fest że nie mogę dotknąć brzucha ani ruszyć nogą... wy też tak macie?????

jak się pożaliłam ginekolożce na taki ból to mówiła, że w pachwinie to normalne, że tak może być, też tak miałam, teraz jest lżej, może po prostu maleństwo wciska tam swoje kończyny :-) a jeśli to inny ból to może popytaj lekarze, samemu często ciężko jest określić co i jak

Jestem, jestem :-) Wróciłam od gina po północy i dlatego nic nie pisałam.
A więc tak: Nie jest dobrze :-( Szyjkę mam rozwartą na 2 cm :szok: Miałam ostatnio częste bóle podbrzusza i to z tego.
Mały dalej głową do góry i coraz mnie miejsca, więc prawdopodobnie będę miała cesarkę :-( o ile się nie obróci. Gin dał mi jeszcze 3 tyg. i powiedział,że muszę leżeć cały czas, bo się rozsypię wcześniej... Co do moczu, to mówił, że to prawdopodobnie zapalenie pęcherza i dostałam Duomox + jakieś globulki "dowcipne".
Tymek wazy 2420 g w 33 tyg. O to w sumie tylko pytałam, bo przy cukrzycy dzieci lubią rodzić się większe.
Do szpitala powiedział,że nie trzeba, bo to za małe ilości krwi i białka na hospitalizacje.
A ile Wasze pociechy ważyły bądź ważą w 33/34 tyg?

Moja koleżanka takie bóle w pachwinach ma od 9 tyg ciąży :/ tak ze spac nie moze :( i jej powiedzieli ze ciałko się szykuje na poród (jedne kobitki boli inne nie) coś tam się rozsuwa poszerza itp

Asinka to lez i ściskaj giraski, bo dla ciebie jednak jeszcze troszeczke za wczesnie!! Jak u mnie cyrki się zaczely to lekarka powiedziała, wytrzymaj jeszcze chociaz te 3-4 tygodnie dla swietego spokoju, lez i pachnij nic nie rób... i tak leze i pachne i 3 tyg już minęły :)

Moja mała w 34 miała 2030g, maluda jest :)

reklama
Asinka, super że się odezwałaś, bo już się martwiłam. Dobrze, że jednak w domu będziesz polegiwać, tylko się oszczędzaj żebyś jak najdłużej wytrzymała. Co do wagi to moja niunia w 33 tyg. ważyła 1456g. Duomox skończyłam brać kilka dni temu, tylko kup sobie jakiś probiotyk (no chyba, że te globulki dowcipne nim są) żeby Ci się jakiś grzybek nie przyplątał. Trzymajcie się tam.

Do góry