reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dawno nie zaglądałam na wizytowy, a tu tyle nowinek... Saffi faktycznie córcia dorodna:) Gratuluję! Gratuluje też pozostałym mamusiom udanych wizyt, trzymam kciuki za kolejne wyniki!

Mój Szymek dzisiaj miał usg w szpitalu - waga około 3100 g:) Jeśli urodzi się w terminie będzie ważył ok. 3400-3500 g. Krew spoko, żelazo jednak nadal mam brać bo wyniki na pograniczu, moczyk perfekcyjny.

Niestety okazało się, że mam paciorkowca i będę musiała dostać antybiotyk podczas porodu, żeby nie zarazić dziecka... ale numer! No ale lekarz kazał się nie przejmować, najważiejsze, że wiem, że go mam i jak podadzą mi lek to będzie wsjo ok:)

I tyle u mnie:)

reklama
Blusia rewelacja, dobre wieści zawsze pożądane - gratulacje
Trasia obserwuj tą opuchliznę i leż z nogami do góry na wszelki wypadek to przyniesie ulgę
Asinka oby to nie było nic z nerkami, czekamy na wieści
Setana ja też nie wierze w przesądy tylko przytoczyłam jako ciekawostkę, a za brak zgagi bardzo dziękuję naturze :tak:
Anapi dobrze że sie szyjka bardziej nie otwiera, nadal koniecznie odpoczywaj
ramari czyli jesteś dowodem potwierdzajacym owy przesąd :-D zrobimy podsumowanie jak sie wszystkie rozsypiemy - ciekawe co pokażą statystyki

Silva super, że z Szymciem wszystko ok. Paciorkowiec łączy się także z tym, że dziecko po porodzie przez 5 dób musi dostawać antybiotyk, dopiero wtedy można wyjść do domku.
icak he he dobre. Teraz mam zgagę, więc wypada, że Radek powinien być kudłaty :-D

Silva gratulacje ale już synus dorodny, już coraz więcej waszych bączków ma ponad 3kg - super
ramari dla odmiany teraz może będzie kudłatek :-)

Ramari - lekarz mi powiedział, że jak zdążą mi podać antybiotyk w szpitalu przed pęknięciem pęcherza płodowego i odejściem wód to dziecko nie jest zagrożone, ale jak już wody odejdą to dziecko też musi dostać leki... więc jak tylko akcja skurcz wystartuje to mamy jechać do szpitala:/

Saffi - w zasadzie nic o porodzie nie gadaliśmy (oprócz tego paciorkowca)... oni tam strasznie zakręceni są z tymi wizytami... miałam nadzieję, że może domukentację załatwimy a tu nic:/

No właśnie, bo ja też miałam omawiać poród, pogadać o dokumentacji ale i tak jestem bardzo zadowolona z tego lekarza. Rzeczowo odpowiada na pytania, dużo też mi wyjaśnił, chociaż nie było za wiele czasu, bo Ty na usg czekałaś ;-)

Wszystkim gratuluję udanych wizyt:)

Silva z Szymonka spory chłopak już:) A co do paciorkowca to podobno 80% kobiet go ma w ciąży.Ja zaliczam się do tych 20% jednak lecz przeszło mi przez myśl ,że może coś zle lekarz pobrał :p Taki ze mnie niedowiarek:p

Asinka no z tym moczek nie ciekawie ale trzymam kciuki za wizytę i czekam na info co lekarz powie &&&&&

icak z tą zgagą to raczej się nie nastawiaj na nic konkretnego:) Ja akurat należę do tych co miały zgagę niesamowitą przez 2 ostatnie miesiące ciązy(i pierwsza i druga ciąża) Igor urodził się najbardziej czarny i kudłaty na całym oddziale:) ale to zbieg okoliczności.Nie można tego rozpatrywać pod kątem zgagi.Mam koleżankę która w pierwszej ciąży miała zgagę pół ciąży a mały urodził się łysy jak kolano...Teraz urodziła dziewczynkę 4 miesiące temu i zgagę miała b.rzadko a mała urodziła się z bujną fryzurą:)Nie ma reguły...

Ostatnia edycja:
saffi cudne wiesci, mała mogłaby juz wychodzic wiec do dzieła kochana:-)
Blusia u Ciebie tez super i tez sie seksowac mozna wiec mąz pewnie uradowany silnie:-D
Anapi wiec nie pozostaje nic innego jak dalej leżec, trzymam kciuki
Silva Szymek to dorodny chłopaka, no w koncu jak na prawdziwego faceta przystało:tak:

reklama
Ale wasze dzieciaczki juz wielkie super:-). Strasznie jestem ciekawa jak tam moje malenstwo rosnie, ale ja sie dowiem dopiero przed samym porodem

Dzis ogarnela mnie trwoga....to juz tak niedaleko...Na dniach zaczniemy sie powoli sypac dzwewuszki! Na sama mysl lapia mnie skurcze!

Do góry