reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

aaga, tez dobre wiadomości :D dzieci zdrowe, wszystko ładnie się trzyma, jest się z czego cieszyć :D Tylko ta cesarka ... ale wszystko do przeżycia :) Trzymam kciuki. Jeśli 27 maja urodzisz to prezent lekko spóźniony na Dzień Matki :D

reklama
Aaga to naprawde super.. Stworzona jesteś do rodzenia blixniaków :) Które dzielnie siedzą w brzuszku i nie korcą organizmu maminy do wyjścia :)

Anapi no mi tez odchodzil odchodził, a dziś PLUSK hahaha śmieszne to było... ale bez spiny kilka tygodni bez czopa można chodzic :) Ale i tak wszystko zależy od organizmu, co ciąża to inna... :)

Agabre ja to już się doczekac długo nie mogę :p A boję się że urodzę jeszcze po terminie, bo jak córcia ma charakterek mamy, to na złośc mamie bedzie chciała jak nadłuzej siedziec i mnie męczyc...

Ja dziewczyny tak już mi błogo było, a teraz tak mnie znów boli podbrzusze ze masacra :/ CHodzic nie moge :/ takie strzały mam dzis w ciągu dnia że źle źle źle a potem dobrze dobrze dobrze.. ale może to już tak ma byc, ze ta ciąza ma mnie wykończyc do reszty :p

agabre super wieści, to faktycznie już odliczasz dni do utulenia małej :-)
aaga to ci się maluchy znowu poukładały ;-) jeśli miałabyś mieć cc 27 to juz za 2 tyg :szok: ale ważne żeby wyszły zdrowiutkie, mniej ważne którą drogą

&&&&&&&&&&&& za kolejne wizytacje

Saffi mała wysoko, no cóż widocznie nie ma jak u mamy i tego jej teraz potrzeba. Ważne, że wszystko jest dobrze. Rozumiem, że nie możesz się doczekać ale sama zobaczysz jak szybko zleci, a córcia sama wybierze najlepszy moment by paść mamie w ramiona.

Agabre super wieści:-) Jeszcze moment i będziesz tulić córcię, to niesamowite. Kiedy czytam "główka przyparta" to wtedy sobie uświadamiam, że my już naprawdę finiszujemy :szok: Wcześniej wydawało mi się ciagle, że to jeszcze tyle czasu, a tak to szybko zleciało...

Aaga cieszę się, że u Ciebie też wszystko dobrze. Nic tylko się cieszyć, że maluszki nie pchaja się zbyt wcześnie na drugą stronę. Niech posiedzą jeszcze chwile u mamy, to z pewnością wyjdzie im na zdrowie ;-) Cesarka też jest do przeżycia, ważne by rozwiązanie było najlepsze dla Waszej trójeczki .

Blusia o to chodzi, ja też mam jeszcze masę spraw do pozałatwiania i psychicznie chyba jeszcze gotowa nie jestem. Poza tym mój mąż ma jeszcze wyjazd 27-28 maj i liczę, że córcia poczeka na tatusia by jednak był przy nas.

Ostatnia edycja:
doczytałam co nieco
madziolka, widze ze tez wizytowałas sie i wszystko jak najbardziej ok wiec gratuluje.
AgatkaT juz takie rozwarcie wow, ja jak szłam rodzic Jule to mialam rozwarcie na 1,5 cm. trrzymam kciuki zeby Antos jeszcze posiedzial w brzuszku
Saffi czyli dzidzi sie jeszcze nie pcha na swiat widac jej dobrze i bezpiecznie w brzuszku, super ze wszystko dobrze
Doggi nie przesadzaj z tym moim "storzeniem" do rodzenia bliźniaków:-D to chyba jakis cud bo nie sdziłam ze tak długo dotrwam w takim stanie i w zasadzie bez specjalnego oszczedzania sie.
A moje bliźnaiki pomimo tego ze juz tak scisniete siedza to wcale im to nie przeszkadza w kopaniu mamy, przeciąganiu, rozciąganiu i róznych innych cwiczeniach gimnastycznych.
Dzis na wadze u gina zobaczylam 7 z przodu, waze 70 kg, czyli jestem 17 kg na plusie, chyba dobije do 20:szok:

aaga dobijaj dobijaj :D masz w sobie w końcu 2 całkiem spore istotki, bo 2kg jak na blixniaki to chyba całkiem ładna masa tym w ogole ze kazdy ma po tyle :) To kurcze, brzuszek mamy to raj dla dziciorków :) Szkoda tylko ze nie dały się podejrzec, czy chłopaczki czy dziewuszki czy mieszanka :)

Tak sobie własnie pomyslałam ze moja mala jest sama w brzuszku a w 33 tyg miała 2030g, wiec te twoje bąble szalone z wagą :)

Doggi ja dalej trzymam sie tego ze w brzuszku parka. Chlopak jeden jest na pewno bo sie zaprezentowal na poprzednich usg pieknie ze swoimi klejnotami, a dziewcze bardziej wstydliwe, ale ginek orzekl ze dziewczynka. Jezeli sie okaze, ze jednak bedą dwa siusiaki to jeden bedzie paradował w rozowych ubrankch z falbankami:-D

reklama
Do góry