reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Icak ja mam podobnie jak Ty, wcale do porodu mi nie spieszno.

Katamisz nie patrz tak na tą wagę. Moja córcia podobnie jak Doggi w ciagu 4 tygoni przybrała 1200 g.Teraz znów zwolniła, bo w ciągu kolejnych 3 przybrała już tylko 500g. Dzieciaczki w bardzo różnym tempie nabieraja masy, a waga nie jest taka istotna. Najważniejsze żby maluchy były zdorwe. Mniejsze łatwiej urodzić, a jak lubisz pulchne maluchy to podtuczysz sobie mała już po tej stronie :p:p

Doggi chciałam Ci bardzo podziekować za pomoc. To Ty pisałas o mleku z płatkami na snidanie, prawda? Kchana to jedyna "potrawa" po której nie mam zgagi! Nawet nie wiesz jaka jestem Ci wdzięczna. Szkoda tylko, że nie mozna jeść tylko i wyłacznie płatków z mlekiem...

Ostatnia edycja:
reklama
Setanko to ja wspominałam, że płatki z mlekiem jako jedyne powodują że nie mam po tym zgagi... Do tej pory innych śniadań nie jadam :-) Ciesze się, ze i Tobie pomogły :-)

no ja się zastanawiam ile moje maleństwo waży i mierzy, ostatnio takie dokładne usg miałam jak Tymuś ważył 559 g - czyli masakrycznie dawno temu, bo te co miałam ostatnio to było niedokładne i ta waga była rzucona tak na odwal - przynajmniej mam takie wrażenie - 1850g i około 30 cm CRL, więc nie trzymam się tej miary kurczowo, praktycznie prawie w ogóle nie biorę jej pod uwagę, teraz mam 30 maja wizytę i jak mi dokładnie nie powie co i jak to mu chyba wpierniczę :-D

Ostatnia edycja:
Saffi przepraszam, to chyba dlatego, że Doggi tak tu szaleje z tym pieczeniem i przepisami. W takim razie to Ty masz moja nieziemska wdzięczność! Tym mlekiem z płatkami ratujesz mi życie :D

Nie szkodzi :-) BAAAAARDZO się cieszę, że również Tobie pomagają. Niby nic takiego, ale działa lepiej niż lekarstwo :-)

Saffi to dobre wieści - gratuluję :-)
A z tymi metodami to jeszcze czytałam że pobudzanie brodawek też powoduje wytwarzanie jakiegoś hormonu który powoduje skurcze macicy.
Kiedyś tu chyba Agata R pisała, ze lampka czerwonego wina i seks.
A moja szwagierka twierdzi że jej pomogła czarna mocna kawa z odrobiną koniaku i seks ;-) :-)

Setana ja też chce być czerwcówką w pełnym tego słowa znaczeniu i przed 1-wszym nic nie robie, a potem sie zobaczy (bo wtedy skończe 38-my tydzień)

Setana, kati oj tak byle dotrzymać czerwca potem niech się powolutku rozkręca, choć ja mam przeczucie że pare dni przenosze :confused: ale od wczoraj wkręca mi się w kanał czy jak -boli dziwnie w dole

O płatkach z mlekiem ja też mówiłam w sumie :p Pisałam kiedys ze rano to raj dla mnie bo nic mi po nich nie jest ;) :p Ale to sprwdzona metoda nie tylko moja :) Siemie lniane tez pomocnik pierwsza klasa :D

reklama
No i wróciłam :) Mała ma 2800, główka już przyparta, szyjka skrócona do połowy długości, rozwarcie na półtora centymetra, łożysko w II stopniu dojrzałości. Obwód główki mały, brzuszka też, za to długość kości udowej jak zwykle wyprzedza termin :) Mam odstawić asmag, bo działa rozkurczowo no i czekamy na skurcze :) Na wszelki wypadek kolejna wizyta za tydzień, prawdopodobnie jeszcze wytrzymamy ;)

Do góry