reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Misialina ale bez niego można jeszcze długo pochodzic :/ Od jakiegos czasu po trochu mi odchodził, dzis wypadła reszta, czekam co dalej, ale sobie pewnie jeszcze z troche poczekam :p

Traschka, Aestima gratuluję Wam wyrośniętych maluszków:-) choć to niz, bo najważniejsze że zdrowe i dobrze się mają.
Co do mniejszej aktywności, to moja córcia też zaczyna słabiej sie ruszać. mniej jest szalonego skakania i kopniaków, a częściej się przeciąga i napina. Śmieszą mnie te guzy przesuwające się pod skóra po brzuchu :-D

Madziolka Twoja córcia też juz całkiem ładnych rozmiarów. Dobrze, że masz takiego lekarza, który zwraca uwagę na takie rzeczy i wybierze sposób rozwiązania ciąży najlepszy dla Was obu.

AgatkaT nie martw się że nie widziałas maleństwa, najwazniejsze że wszystko jest dobrze, a jeszcze moment i praktycznie bedziesz mogła patrzeć, a do tego tulić cały czas:tak:

Kochane ja bym z tym myciem okien nie ryzykowała. Odklejenie łożyska jest bardzo niebezpieczne i moze być tragiczne skutkach. Seks jak najbardziej, myślę, że zwłaszcza Ci wyposzczeni partnerzy bardzo się ucieszą i ochoczo będa współpracować ;-)

Ja tam mam zupełnie inaczej niż Wy. Mimo, że ostatnimi czasy ten cudowny stan daje mi mocno w kość, to jakos nie mam checi niczego przyspieszać i chciałabym być czerwcówką w pełnym tego słowa znaczeniu. Niech moja córcia siedzi w brzuszku tyle ile potrzeba i niech zbytnio się nie spieszy.

Dziewczynki strasznie się cieszę z wieści wizytowych!!!!!
Wasze dzieciaczki już takie duże są!! Traschki i Aestimy to już w ogóle 3 kg i 3200 masakra jak donoszone!!A ja się boję ,że moja niunia jest mała:(Ona przecież w 29 tc ważyła zaledwie 1327...Do poniedzialku do mojej ostatniej wizyty jeszcze kilka dni a ja już dzisiaj odczuwam stresa!!

Moja w 30, prawie 31 wazyla 1400, a pozniej w 33 miała 2030g... dzidzia dzidzi nie równa... jedne są większe inne mniejsze... i tu nie ma sie czym martwic... jakby bylo cos nie tak, lekarze na pewno by nam powiedzieli

doggi mój lekarz ją mierzył i ważył w 29/30 tc a pozniej już jakoś twierdził ,że nie ma potrzeby.Tylko sprawdzał co wizytę serduszko na usg i najważniejsze narządy.Także ciekawa jestem strasznie jak urosła moja niunia od 29 tc...

agatka gratulacje, jesteśmy na tym samym etapie a ty już miękka i rozwarta, szkoda ze nie było usg ale dasz rade wytrzymac 2 tyg
saffi ważne że jest ok, a jak poleżakuje dłużej dzidzia to tylko wyjdzie jej na dobre
katamisz nie martw się, moja tez mała i czekam z niecierpliwością do poniedziałku czy podrosła, wierze że tak i twoja niuńka tez :tak:
doggi juz czop?? twoja Ola tylko pare dni starsza od mojej, a mi nie w głowie poród przez najbliższe 4 tyg, ale ciebie już pobolewa od dłuższego czasu

Ja najchetniej urodziłabym dziś... ale dla dobra małej lepiej zeby posiedziała do tego 38 tyg ale potem niech juz wyskoczy plizzzzzzzzz :)

reklama
Doggi no niech lepiej jeszcze troszkę poczeka, ja też bym wolała urodzić wcześniej tzn 38 tydzień i już, troszkę przerażają mnie te upały, jak teraz jest tak skwarnie to co będzie pod koniec czerwca :baffled:

Do góry