reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Doggi, u mnie wyglądało to tak, że 28 lutego (38 tc) miałam szyjkę skróconą (nie wiem ile dokładnie miała cm) i żadnego rozwarcia. W terminie z OM (10 marzec) pojechałam do szpitala i lekarz stwierdził rozwarcie na 1,5 do 2 cm. Do tego nie miałam żadnych skurczy, tylko czop odchodził od jakiegoś 38 tyg. Lekarz stwierdził, że na dniach urodzę, a w nocy odeszły mi wody ;)

Jutro chyba obie mamy wizyty i Asinka z tego co pamiętam, więc jestem ciekawa jak tam nasze szyjki trzymają :) Już się nie mogę doczekać wizyty :)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)
Ale Wam tych rozwarć zazdroszczę. Ja tez dziś po wizycie, ale u mnie niestety jeszcze daaaaaleko do porodu. Szyjka twardziutka jak przez całą ciążę, 3cm, zamknięta... Nawet główka małej jeszcze się nie obniżyła, najprawdopodobniej w maju jeszcze nie urodzę, a tak bardzo chcialam, ale ta moja mała wredota w ogóle się mamy nie słucha i postanowiła sobie dłużej w brzuszku posiedzieć. Moja gin powiedziała, że pomimo wcześniejszych zapowiedzi za tydzień nie ma sensu sie spotykać, bo raczej nic się nie wydarzy i kazała mi przyjść za 2 tyg. Jutro idę na usg, więc moze więcej się dowiem...

saffi no leniuchy z tych naszych dzieciaczków:tak:ja mam 1,5cm ale też zamkniętą...położna na sr mówiła, że taki stan może się w ciągu kilku godzin zmienić, więc głowa do góry

doggi zamierzam te wskazówki wykorzystać, z tym łażeniem moze być gorzej, bo za bardzo kręgosłup boli.
mrsmoon mam nadzieję, ze szybko to się zmieni ;-)

Saffi Podobno jest jeszcze jakas herbata z liści malin czy coś, która ponoc przyspiesza poród :D Mama i babcia mówiły mi kiedys o niej :D :D

No właśnie Laski, jakie znacie "metody" na przyśpieszenie porodu???!!!

Ja słyszałam o takich:
- duuużo ostrego seksu! ;-):zawstydzona/y: bo sperma przyśpiesza poród
- podnoszenie rąk do góry (np mycie okien, sprzątanie) bo odkleja się łożysko
- chodzenie po schodach
- picie jakich herbat ziółek (nie wiem dokładnie o jakie chodzi)

Jakieś propozycje?

Ja chcę poczekać jeszcze dwa tyg- do 38 tyg.
Nie wiem co na to mój Antek, ale zawarłam z Nim taką niepisaną umowę...

Ale chciałabym wiedzieć co mogę później robić... :-)

Mąż się nie może tego seksu doczekać! :-D

AgatkaT dzisiaj nam położna mówiła że niektóre kobiety są nieodpowiedzialne i szaleją z oknami a potem się odkleja łożysko i może to być bardzo niebezpieczna dla dzidziusia...więc proszę o rozum do głowy...a z tym seksem to nie wiem czy ostry wskazany :p

reklama
Ja się skupię na seksiku :D A co do podnoszenia rąk, to mi babcia mówiła, że powoduje to skurcze macicy (o łożysku nic nie mówiła:p)
ta herba z liści malin ponoc jest dobra.... POnadto ostre przyprawy... Ale seksik i tak najlepszy bo nie dosc ze sperma posiada cos takiego co zaczyna się na literke p (nie pamietam nazwy) co przyspiesza dojrzewanie szyjki (w szpitalu czasem smarują taką mazią szyjkę zeby przyspieszyc poród, ale jest wykonana chyba ze spermy konia czy innego wielkiego zwierza, więc chyba wszystkie wolimy nasienie naszych lubych :D ) i poza tym orgazm wywołuje ksurcze macicy, a im więcej takich skurczy kontrolowanych (pseudo) to pozniej juz sie macica moze rozchulac sama :D :D

Do góry