reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Witajcie Dziewczynki :)

Właśnie wróciłam do domu po wizycie :) Moja Fasolka ma już 2,56 cm :) z USG wychodzi 9tc + 5 dni, ale lekarz trzyma się daty OM i termin porodu nadal na 15.06.2011. Serducho bije jak oszalałe:) 171 uderzeń :) ale podobno to nic złego. Wszystkie wyniki laboratoryjne książkowe...ufff :) jedyny problem to tylko to że kosmówka jest nisko, ale dr mówi że to nie jest jeszcze łożysko przodujące więc mam się nie martwić tylko do następnej wizyty (08.12.2010) odpuścić sobie przytulanki z Mężem :( w sumie ja to dam rade, jakoś moje libido spadło ojjj spadło, ale za to Męża ani trochę :p ale na szczęście jest wyrozumiały :) 8.12.2010r. mam USG genetyczne więc teraz będę odliczać dni to kolejnej wizyty...uffff się napisałam:) aaaaa i jeszcze jedno, mam L4 od dzisiaj, ale do końca tygodnia jeszcze muszę dokończyć sprawy w biurze i od poniedziałku.... odpoczynek :)

Ściskam Was wszystkie i miłego wieczoru życzę.

Do jutra :*

reklama
Dziewczyny z jakich powodów macie robione usg genetyczne? Napiszcie jesli mozecie... Na własne życzenie, z powodu wieku np. ? Mam 32 lata i moze tez powinnam o tym pomyśleć? Chyba zaczełam sie bać...

Melody ja sama zapytałam o to usg ostatnio podczas wizyty i pytałam czy w moim wieku warto (mam 25 lat). Odpowiedziała, że każdemu bardzo poleca to badanie. Więc ja robię w zasadzie na własne życzenie. Teraz bardzo dużo kobiet się na to decyduje. Ja robię dla własnego spokoju.

Melody6, mój ginekolog ma po prostu taki sprzęt u siebie w gabinecie i ma do tych badań uprawnienia i mówi że robi je każdej pacjentce (jeśli oczywiście ta się nie sprzeciwia). Wiesz to nie chodzi o wiek mamy(chociaż kobiety po 35 roku życia mają je darmowe), lekarz chce tylko wiedzieć czy wszystko jest ok :) Zapytaj swojego lekarza co o tym sądzi, może chce Ci je zlecić tylko jeszcze nie teraz...ja będę miała to USG w 13 tygodniu.

Maggie87 gratulacje udaego usg.
Tymi przytulankami sie nie martw.Ja w poprzedniej ciąży chyba w 7 tygodni lekarz kazal diametranie ograniczyc przytulanki.A w 15 tygodniu mialam zabieg na szyjce mamcicy i to juz calkowity zakaz .Tak ze moj mąż był biedny przez te prawie 11 miesiecy:-:)-:)-( doliczyłam okres abstynencji po porodzie:-:)-:)-(
A teraz sam dobrowolnie zglosial sie do tego że nie bedzie mnie dotykac ,zebyniczego nie zepsuc.:-D:-D:-D
Ale możan wrocic do prztulanek,podobno bezpiecznymokresem jest ostatni trymestr,ale nie wiem jak to wyglada w praktyce;-)

dagamit, ja-zolza, iza, marta, maggie gratulecje z powodu udanych wizyt. Jak to dobrze, że nasze kruszynki rosną w siłę :)
Co do kolorów pokoiku to ja nie mam już tego problemu. Drugie maleństwo będzie na początku w pokoju z braciszkiem (niebiesko-zielone ściany), więc różowego pokoju i tak nie będzie. Pozatym nawet jakby pierwsza była diewczynka i tak pokoik nie byłby napewno różowy.. Ja też jakoś niespecjalnie przepadam za różowym. Z ubrań to mam tylko szlafrok, który dostałam od teściowej.

Ale możan wrocic do prztulanek,podobno bezpiecznymokresem jest ostatni trymestr,ale nie wiem jak to wyglada w praktyce;-)
zależy czy nie ma ryzyka porodu przedwczesnego - u mnie w ostatnim trymestrze uaktywnił się paciorkowiec wywołujący przedwczesne skurcze, więc ryzyko było i miałam zakaz przytulanek;

ja mam usg w przyszly wtorek, już sie nie mogę doczekać by ujrzeć lokatora:)

Pozatym nawet jakby pierwsza była diewczynka i tak pokoik nie byłby napewno różowy.. Ja też jakoś niespecjalnie przepadam za różowym. Z ubrań to mam tylko szlafrok, który dostałam od teściowej.

Ach te teściowe ;-) Moja przyszła mi nie daje różowych prezentów, poznała mnie za dobrze ;-) Ale jak będzie dziewczynka, pewnie się nie oprze ;-)

reklama
Moja Fasolka ma już 2,56 cm :) z USG wychodzi 9tc + 5 dni, ale lekarz trzyma się daty OM i termin porodu nadal na 15.06.2011. Serducho bije jak oszalałe:) 171 uderzeń :)

oj pamiętam jak mój okruszek tyle miał jak ja byłam na USG ;) i też tak szybciutko mu biło... ach ciekawe jaki teraz jest już się nie moge doczeać soboty:)

Do góry