reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Iza, mimo że kazali Ci czekać, w końcu usłyszałaś serduszko - naprawdę super :-) No i fajnie z tym zwolnieniem. Dobrze wiedziec, że są na świecie fajni lekarze ;-)

reklama
Eh, nacisnęłam nie ten klawisz co trzeba i mi się wszystko wykasowało :(

Ten lekarz to taki młody był, nawet monitor przesunął w moją stronę, żebym mogła sama zobaczyć i zapytał, czy już jestem spokojna :) No ulżyło mi, to fakt! Czekam teraz magiczne 4 tygodnie. Z Igorem jak byłam w ciąży pierwsze kopniaczki poczułam w 16tc. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie. Nic tak nie uspokaja jak "monitorowanie" ruchów dzidzi :).
Teraz musi być wszystko dobrze, po prostu musi...
Nie wiecie jak długo trzeba czekać na wynik cytomelagii? Muszę je zrobić a mam do wyboru - albo zapłacić jak będę robić całość w przychodni, albo iść jeszcze do dr do MR i tam zrobić już w ramach abonamentu.

Iza, no to rób w ramach abonamentu, po co płacić?
Nie wiem, ile się czeka, nie miałam robionej, a chcę zrobić. Mam wizytę za tydzień, zapytam, czy dostanę skierowanie, czy będę musiała zrobić prywatnie.

Izabela, na wyniki nie czka się długo, chyba na drugi albo trzeci dzień już były. Ale jak masz możliwość na abonament to to wykorzystaj, bo to nie są tanie badania. Chyba wyszły najdrożej ze wszystkich, które robiłam. Podobnie jak w toxo bada się IgG i IgM stąd niejako podwójna opłata. Płaciłam ponad 50 zł i to tylko dlatego, że w październiku była promocja na cytomegalię w laboratorium. Normalnie jest sporo drożej.

wspaniałe wiadomości dziewczyny, dzieciątka śliczne :) ja dzisiaj na 17 mam badanie przezierności karkowej. Wkrótce muszę się zbierać, bo mi pociąg ucieknie. Samochodem przy moich mdłościach boje się jeździć :( przez dwa dni wymiotowałam nawet po chlebie z masłem i gotowanych suchych ziemniakach :( dzisiaj jakby lepiej ale spałam do południa, tak byłam wypompowana ;) Aha, z OM wychodzi mi termin 30 maja, ale tez zostaję :)

Z tego, co kojarzę, to wszystkie znane mi dziewczyny, które były w ciąży, miały sprawdzaną przezierność karkową... Mój lekarz nic mi nie mówił na ten temat, ale w opisie zaznaczył NT - czyli właśnie przezierność.

Czy to bylo w UK?
Bo jak tak to bede tego szukac jako wyznacznika, dzieki Zolza:-)

Iza super ze slyszlas serduszko i wogole, ja tez do jutra... bu te godziny to sie czolgaja...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry