reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Zolza, Dagamit- cudowne Maluchy, Iza- super, że wszystko ok i że się uspokoiłaś.
Tak Wam zazdroszczę, że widziałyście swoje Bąble i wiecie, że wszystko ok:) Ja niecierpliwie odliczam- jeszcze 5 dni do usg genetycznego...

reklama
Iza super ze slyszlas serduszko i wogole, ja tez do jutra... bu te godziny to sie czolgaja...

Pamiętam o Twojej wizycje jutro i trzymam kciuki!

Dziękuję Wam za info co do ceny badania. Faktycznie, nie jest to tanie badanie. Wystarczy, że na leki wydaję kasę :) Pewnie pofatyguję się do MR po skierowanie - a co tam :) Jutro będę w Promedisie na USG a oni tam mają jeden system to zapytam, na kiedy mogę się zapisać do pani dr.

Ja też pierwsze genetyczne 22.11., drugie 01.12., amniopunkcja 15.12. Wczoraj na usg 4,5 cm, brykało i chyba On będzie...

Przepraszam że zapytam ale dlaczego będziesz mieć amniopunkcje? coś jest nie tak z dzidziusiem???
Ja myślałam że ten 3 etap badań prenatalnych robi sięgdy usg i test papa wychodzą nie najlepiej??
Tak mi bynajmniej lekarz tłumaczył... zzieleniałam już:(

Ja też pierwsze genetyczne 22.11., drugie 01.12., amniopunkcja 15.12. Wczoraj na usg 4,5 cm, brykało i chyba On będzie...

a dlaczego masz amniopunkcję? masz do tego jakieś wskazania?? tak jak pisała Dzastina - jak przezierność na usg wychodzi źle, to się dopiero pobiera krew i robi PAPPA, a dopiero jak krew wyjdzie nie tak, to w ostateczności robi się amniopunkcję; to jest badanie inwazyjne, dość ryzykowne, nakłuwa się brzuch i pobiera płyn owodniowy (nie pamiętam jaki procent, ale część tych badań kończy się poronieniem); lekarz Ci zlecił wykonanie amniopunkcji bez usg genetycznego??

reklama
Do góry