reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Mamusiu grunt to spokój. Waga się nie martw, to i tak jest waga -/+500g; żaden aparat USG nie oceni prawidłowej wagi. Wage wylicza się na podstawie długości kości jest ustalony zakres od do; ocena zależy od czułości glowicy aparatu. Nic się nie martw, wszystko jest w porządku. Widocznie twój lekarz dzisiaj miał gorszy dzień, toz to tez człowiek i dzisiaj był bardziej służbowo niż z powołania w gabinecie.

Dziewczynki gratuluję udanych wizyt
Wszystkie są bardzo pozytywne i to najważniejsze!!

forever miałaś dzisiaj usg w 3D??czy zwykłe??

Powiedzcie nie wiecie do którego miesiąca warto iść na 3D bo słyszałam ,że im dziecko większe tym gorzej już widać...

Ja już wcześnie nie raz pisałam że nie wierzę za bardzo pomiarom z usg...w pierwszej ciąży mi powiedzieli że dziecko będzie miało conajmnie 4200 a syn urodził się 3500, więc teraz to traktuję z przymrużeniem oka...sam lekarz mi powiedział że mam się tym nie sugerować

dziewczyny, wszystkim gratuluję wizyt, forever moja młoda też osa w talii;-) o tydzień młodsza wyszła z wymiarów brzuszka niż z innych

Katamisz, ja byłam na usg 3D w skończonym 30 tc i lekarz mi,że może być problem zobaczyć Małego,ale się udało. Mówił,że najlepiej to koło 22 tc iść na takie cuda

Dziewczyny gratuluje wizyt!!!

Mamiusiu a lekarzem sie nie przejmuj, to są dziwacy i ja niecierpie lekarzy generalnie i g***o warci są !! Oczywiscie nie wszyscy, ale czesto gęsto niestety to mendy

Mamusia, szkoda że wizyta tak szybko przebiegła i nie jesteś do końca zadowolona, ale najważniejsze że maluszek zdrowo rośnie :) Wagą się nie martw, moja niunia w 33 tyg. podobnie ważyła, a nawet ciut mniej.

Angel, chyba nie ma sposobów na odwrócenie się maluszka, sam musi fiknąć koziołka.

Forever, super, że Krysia osiągnęła już konkretną wagę :)

Doggi, dzwoniłaś?

Blusia taaaa zadzwoniłam i moja super ginka powiedziała "oj pani Dagmaro, czy pani troszeczkę nie przesadza?" to jej powiedziąłam ze dziekuje za konsultacje i ze byla nieziemsko pomocna, w końcu czym ja sie mam martwic od dwóch dni czuje sie jak kupa, napierdziela mnie brzuch, wymiotuje mam biegunke i podgorączkowy stan poza tym przybrałam 3kg w tydzien ale nie no faktycznie panikuje.. Ale jak na moje mam prawo troche popanikowac bo to moja pierwsza ciaza, okazem zdrowia nie jestem i cała ciaze znosze ogolnie niezbyt i mam anemie... no ale niech jej bedzie, dramatyzuje... !! Głupia c**a !! !!Wkurzyła mnie jak diabli !! I teraz nie wiem juz..

reklama
Doggi nie przejmuj się, jak dalej tak do d... będziesz się czuła to na ip zasuwaj i tyle. Co za ginka, co chwila masz jakieś przeboje, a ona Cię olała dziś...ja na jej miejscu zwyczajnie bym się bała i kazała Ci przyjechać na wizytę. Dla jej świętego spokoju

Do góry