reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ja nie byłam u fryzjera już dawno, zanim dojdę na pociąg, później przespaceruję się do zakładu, zaczekam w kolejce i znowu mam czekać na pociąg powrotny albo na autobus, to mi się odechciewa. Wyprawa na pół dnia, żeby podciąć włosy. Na zakupy jeździmy z mężem raz w tygodniu i od razu hurtowo kupujemy, bo lekarka kazała leżeć jak najwięcej już 2 tygodnie temu. Mała już wtedy się ustawiała i szyjka była skrócona. Mimo wszystko staram się trochę ruszać, bo chyba mam jakieś ukryte ADHD ;)

reklama
Forever, no chodziłam chodziłam, choć ostatnie dni to już tylko żeby pokończyć i przekazać ostatnie sprawy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Agabre, w ciąży ponoć zmienia się odczuwanie temperatury. Ja z natury zmarzlak teraz też na krótko chodzę ubrana :) A Hania widać powoli zbiera się do wyjścia :)

Doggi, mnie uczulili na szybkie tycie, tylko że ja też trochę puchnę więc mam to kontrolować. Może skonsultuj to z ginem, no chyba że zaszalałaś jedzeniowo ostatnio ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje. Oby same dobre :)

Blusia a w jaki sposób uczulili? w sensie na co z tym tyciem? Ja nie naleze do tych co sie objadaja... i mi cała rodzina nawet ciśnie ze ja za mało jem... spuchnieta bardziej niz zwykle tez nie jestem wiec nie wiem.. tak pomyslałam, że moja mała była bardzo mała na ostatniej wizycie, w sensie leciutka i moze teraz po porstu masy nabrała duuuuuzo albo cuś :/ kurde nie wiem... zadzwonie po południu do ginki :/

Doggi, w takim sensie, że mam obserwować wagę i obrzęki, bo to może wskazywać na zatrucie ciążowe. Na szczęście w moczu białka nie ma. Nie chcę tu straszyć, ale wydaje mi się, że 3 kg w ciągu tygodnia to dużo. Zadzwoń do gina, będziesz spokojniejsza. Może faktycznie Olcia zaczęła nabierać masy i stąd ta waga.

Doggi, przepraszam że Cię wystraszyłam, nie miałam takiego zamiaru :( Myślę tylko, że warto na to zwrócić uwagę. I koniecznie daj znać co na to gin.

u nas po wizycie...

jednym słowem wszystko dobrze, wszystko poprostu...

mała nadal została małą, wszystko dobrze w niej się rozwija i tak średni wiek ciąży to o tydzień do przodu...
wierciła się szalenie i dość długo sobie ją pooglądaliśmy, żeby wszystko sprawdzić...
waga 2335g na dzisiejszy zakończony 33tc.
Szyjka zamknięta, niestety nie mierzona USG, ale spokojnie nie mamy się o co martwic, ze za krótka..zbytnio wilgotne ostatnio wkładki na szczęście nie oznaczają wycieku wód, co sprawdziła pani doktor..ufff...wód płodowych też bardzo dobra ilość...

no i super w zasadzie, wróciłam bardzo spokojna do domu..

reklama
ja tez po badaniach, sorki że dopiero teraz, to było takie szybkie że nawet nie zdążyłam się połapać pierw były 2h opóźnienia a potem lekarz mnie tak szybko zbadał (normalne usg w 3 sekundy) a jak zapytałam ile moje maleństwo waży to powiedział że to jest drugoplanowe najważniejsze jest sprawdzić czy się dobrze rozwija :wściekła/y: podał mi jakąś wartość ale powiedział że to jest taka średnia by się do niej do końca nie ustosunkowywać bo może być plus/minus około 1850 a długość około 30 cm CRL, poza tym wszystko ok ale nie wiem czy się martwić czy nie, nawet mi szyjki nie sprawdził... ale się troszkę zawiodłam że tak na odwal moja dzisiejsza wizyta wyglądała...

Do góry