reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ja będę mieć dwie niespodzianki- najpierw jak dowiem się kto w brzusiu mieszka, a potem jak już w końcu jego/ ją zobaczę, przytulę:)) Poza tym nie chcę sobie za dużo emocji na raz fundować- w dniu porodu. No i chcę wyprawkę odpowiednią dla płci zakupić:)

reklama
Dagamit ja też trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzidziusia- wszystko musi się udać:)
Jeśli chodzi o płeć to my w 18 tc na 70 % wiedzieliśmy że będzie dziewczynka, i potem się nie zmieniało.

Byłam u mojej gin i powiedziałam jej, że odebrałam badania i mi wyszły Candida albicans. Akurat nie miała pacjentek, więc wypisała mi receptę bez problemu. Fajnie. Mam nadzieję, że globulki pomogą.

ja-zolza ... bardzo się cieszę, że wizyta udana :tak:
co do terminu, to najlepiej trzymaj się tego z OM, bo inaczej zwariować można ... mi na każdym USG wychodził inny termin, zazwyczaj wcześniejszy niż ten z OM ... a poród miałam wywoływany 11 dni po terminie OM, czyli prawie 3 tyg po tym, co pokazało ostatnie USG :shocked2:

co do płci, to ja nie mam parcia, żeby dowiedzieć się jak najszybciej , ale wiedzieć chcę :tak:córa kamuflowała się chyba do 28 tyg, więc miałam przy niej niezłą lekcję cierpliwości ;-)
poza tym zawsze lepiej mieć trochę rezerwy ... znam kilku chłopców, którzy całą ciążę byli 100% dziewczynkami :-p
moja ginka pewnie będzie podglądać płeć ok 20 tyg :tak:
chociaż są lekarze, którzy mówią baaardzo wcześnie ... mojej koleżance powiedział w 13 tyg - jakiś super specjalista i najlepszy z najlepszych sprzętów ... określił płeć po strukturach wewnętrznych :szok:

chcę wyprawkę odpowiednią dla płci zakupić

Z wyprawką to bym tak nie przesadzała. Przecież dla dziewczynki nie musisz kupować różowej. Jest tyle kolorów neutralnych. Ja dla dziewczynki i tak chcę niebieską..
Dziewczyny nie oszukujmy się przy wyborze ubranek dla niemowląt płeć nie ma znaczenia tylko nasze własne preferencję.

A to że jesteśmy ciekawe kogo nosimy pod serduchem i dla nas to bardzo ważna informacja to zupełnie inna sprawa nie mająca nic wspólnego nawet z najpiękniejszą wyprawką.

Chyba że komuś marzy się taki pokój dla córeczki:

Załączniki

• pink.jpg
    pink.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Ale ja nie chcę różowej.Nie przepadam za różem. Za to chcę kupić dla dziewusi śliczne sukienki a dla chłopca widziałam świetne koszule takie malutkie-nie chcę samych śpioszków i body. Pewnie, że nie chodzi tylko o wyprawkę i imię, ja po prostu chcę widzieć kto mieszka u mnie w brzuszku i już, bo chcę wiedzieć o moim Maleństwie jak najwięcej:)) A wyprawka- sprawa drugorzędna, ale też istotna.
A i wg psychologii prenatalnej pani Kornas- Bieli- poznanie płci jest b. istotne dla nawiązania więzi z dzieckiem, bo już je sobie wyobrażamy bardziej konkretnie- jako swoją córkę/ syna, możemy nadać mu imię ... :)

Ostatnia edycja:
Do góry