reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ja będę mieć dwie niespodzianki- najpierw jak dowiem się kto w brzusiu mieszka, a potem jak już w końcu jego/ ją zobaczę, przytulę:)) Poza tym nie chcę sobie za dużo emocji na raz fundować- w dniu porodu. No i chcę wyprawkę odpowiednią dla płci zakupić:)

reklama
Dagamit ja też trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzidziusia- wszystko musi się udać:)
Jeśli chodzi o płeć to my w 18 tc na 70 % wiedzieliśmy że będzie dziewczynka, i potem się nie zmieniało.

Byłam u mojej gin i powiedziałam jej, że odebrałam badania i mi wyszły Candida albicans. Akurat nie miała pacjentek, więc wypisała mi receptę bez problemu. Fajnie. Mam nadzieję, że globulki pomogą.

ja-zolza ... bardzo się cieszę, że wizyta udana :tak:
co do terminu, to najlepiej trzymaj się tego z OM, bo inaczej zwariować można ... mi na każdym USG wychodził inny termin, zazwyczaj wcześniejszy niż ten z OM ... a poród miałam wywoływany 11 dni po terminie OM, czyli prawie 3 tyg po tym, co pokazało ostatnie USG :shocked2:

co do płci, to ja nie mam parcia, żeby dowiedzieć się jak najszybciej , ale wiedzieć chcę :tak:córa kamuflowała się chyba do 28 tyg, więc miałam przy niej niezłą lekcję cierpliwości ;-)
poza tym zawsze lepiej mieć trochę rezerwy ... znam kilku chłopców, którzy całą ciążę byli 100% dziewczynkami :-p
moja ginka pewnie będzie podglądać płeć ok 20 tyg :tak:
chociaż są lekarze, którzy mówią baaardzo wcześnie ... mojej koleżance powiedział w 13 tyg - jakiś super specjalista i najlepszy z najlepszych sprzętów ... określił płeć po strukturach wewnętrznych :szok:

chcę wyprawkę odpowiednią dla płci zakupić

Z wyprawką to bym tak nie przesadzała. Przecież dla dziewczynki nie musisz kupować różowej. Jest tyle kolorów neutralnych. Ja dla dziewczynki i tak chcę niebieską..
Dziewczyny nie oszukujmy się przy wyborze ubranek dla niemowląt płeć nie ma znaczenia tylko nasze własne preferencję.

A to że jesteśmy ciekawe kogo nosimy pod serduchem i dla nas to bardzo ważna informacja to zupełnie inna sprawa nie mająca nic wspólnego nawet z najpiękniejszą wyprawką.

Chyba że komuś marzy się taki pokój dla córeczki:

Załączniki

• pink.jpg
    pink.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Ale ja nie chcę różowej.Nie przepadam za różem. Za to chcę kupić dla dziewusi śliczne sukienki a dla chłopca widziałam świetne koszule takie malutkie-nie chcę samych śpioszków i body. Pewnie, że nie chodzi tylko o wyprawkę i imię, ja po prostu chcę widzieć kto mieszka u mnie w brzuszku i już, bo chcę wiedzieć o moim Maleństwie jak najwięcej:)) A wyprawka- sprawa drugorzędna, ale też istotna.
A i wg psychologii prenatalnej pani Kornas- Bieli- poznanie płci jest b. istotne dla nawiązania więzi z dzieckiem, bo już je sobie wyobrażamy bardziej konkretnie- jako swoją córkę/ syna, możemy nadać mu imię ... :)

Ostatnia edycja:
Do góry