reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Ja oczywiscie opóźniona z czytaniem ale już nadrabiam

Misialina gratuluje udanej wizyty, ważne że małą zdrowa no a Ty też sie podleczysz, bedzie ok...

ramari ale dużego skarba nosisz...no no, a u mnie z wiekiem ciazy jest tak samo...

agatkaT no ro ci Marysia niespodziankę zrobiła i stała się Antosiem, hoho..ja bym chyba z łóżka spadła, ale ty przewidywałaś ze tak może być...no i świetnie, że zdrowo rośnie i wszystko dobrze!!!

marta no to tylko się cieszyć!!

ivona83 no to ja ci powiem, ze w zasadzie to co kupiłam jest typowo dziewczęce, byłabym w grubym szoku gdyby urodził się chłopak, musiałabym wszystko kupowac od nowa, tylko kiedy????

aaga no to fajnie, ze z maluszkami ok, no i że szyjka nadal utrzymana..ale uważaj na siebie mimo wszystko...a dzieciaczki pewnie sobie plotkują ;-)

silva trzymam kciuki za wizytę!!!

katamisz super, że wszystko dobrze...

Blusia dobrze, za dzidzia dobrze sie rozwija, a że ciut mniejsza to nie szkodzi

madzioolka super, ze wszystko dobrze, i żelazo pomogło..no i ze córcia nadal córcia...

saffi kciuki za wizytę

i asinka też, bedzie ok

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero na 21 mam iść do lekarza, bo jak już kiedyś wspominałam u lekarza mnóstwo pacjentek :dry: A mam taki okropny nastrój, ryczeć mi się chcę, a tu jeszcze kłótnia z moim Sz. :-( Lepiej być nie może...
Dzięki za wsparcie!!

WIęc w skrócie, dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Nie ma to jak usłyszec dobre info u lekarza, od razu człowiekowi lżej na sercu :))

asinka85 trzymam ksiuki by wszytsko było ok... NIe denerwuj się i głowa do góry !!

No i za resztę wizyt też bardzo silne kciuki :* :)

A już jakoś niedługo chyba, będziemy już miały częstsze wizyty u doktorków prawda? Matko, ten biegnący czas PRZERAŻA MNIE !!

Blusia, Madziolka gratulacje serdeczne :-)

Asinka
będzie dobrze nasze kciuki działają cuda
biggrin.gif
&&&&&&&&&
Dla reszty brzuszków za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&
biggrin.gif

A i tak sie zaczytałam o waszych wizytach, ze zapomniałam napisać co u mnie..:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

tak już mam w tej ciąży, roztargniona jestem...

Mocz dobry wyszedł, ciśnienie standardowo niskie, szyjka zamknięta z każdej strony i twarda, zarówno ginekologicznie jak i przez USG wyszło, że nie skróciła się od poprzedniej wizyty, czyli ok..a o to się bałam najbardziej..

dzidziuś ułożony nadal główką do dołu, tyle, że teraz w odbiciu lustrzanym...no i bardzo nisko...
prawidłowo się rozwija, serducho ok, mózg także, nereczki i brzuszkowe części ok...nózki kompletne, rączki też, rozczepów na wardze nie ma, fałdu karkowego też nie, no okaz zdrowia w zasadzie, 2,5 tyg. nad wyrost. Waga w dokładnie zakończonym 30 tc. 1825g. No i żadnych obiekcji co do płci - dziewczynka nadal !!!!:tak::tak:

No i przedyskutowałyśmy opcje porodu - teraz weszło coś takiego w przepisach, ze jak była już cesarka to z automatu ciężarną przygotowuje sie do cc. Poród siłami natury jest na życzenie ciężarnej, podpisuje wtedy oświadczenie, że wszelkie konsekwencje - pęknięcie macicy, krwotok, włącznie ze zdrowiem dziecka przejmuje na siebie, gdyby poszło coś nie tak..no i chociaz z tym nie mam problemu, bo u mnie ścianka macicy cienka, wiec w zasadzie nie mam wyboru..i chyba się cieszę.

Kolejna wizyta za 3 tyg. - 4 maja...

Dziękuje dziewczyny za kciuki, oczywiscie pomogły....!!!!

reklama
asinka trzymam kciuki za wizytę, musi być dobrze!

Mysia super wieści :) gratuluję!!!
Jeśli chodzi o płeć to u nas 90% ubranek i reszty wyprawki jest różowa - mężuś stwierdził że Maja będzie córeczką tatusia i musi być różowo :) wiec też tak jak Ty miałabym nie lada kłopot ze zmianą wyprawki... dobrze że nasze dziewczyny dalej są dziewczynami :)

Co do częstszych wizyt - tez myślałam że to jest standard że im bliżej porodu tym spotkania z ginkiem są częściej ale powiedział mi wczoraj że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, bez żadnych powikłań, szyjka długa i zamknięta i wyniki są w normie to nie ma potrzeby, a zawsze jakby coś się zadziało to wtedy można się spotkać nadprogramowo.

No i jeszcze raz zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry