reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
misialinka ja z Igorem też od 7 miesiąca ciąży miałam wyrazną anemię i nic nie brałam.Tłumaczyli to ,że taki mój urok i tak ma być :zawstydzona/y: W ogóle te badania które teraz się wykonuje kiedyś wcale się o nich nie słyszało.Ja pamiętam dodatkowo musiałam wtedy tylko grupę krwi robić a tak co miesiąc była standardowo morfologia i krew.
A powiedzcie robimy wymaz w kierunku paciorkowców tak??Podobno 90% kobiet to ma w ciąży.Wynik nie wpływa w żaden sposób na leczenie na tą chwilę bo jak tłumaczy mi lekarz : Idę na porodówkę z wynikiem i dostaję przed porodem dawkę uderzeniową antybiotyku.Wcześniej tego się nie leczy w ciąży...A Wam obiło się o uszy jak sobie radzą z tymi paciorkowcami??I co jak lekarze nie podadzą nam tego antybiotyku??Możemy rodzić naturalnie czy wtedy tylko cesarka??Kurcze bo nie dopytałam lekarza...

blusia ekstra wieści!!Cieszę się ,że córeczka nadal jest córeczką i dobrze już ułożona do wyjścia na świat:)

Katamisz, Blusiagratuluje udanych wizyt i super wieści :)

U mnie po wizycie też same dobre wiadomości - kciuki forumkowe są niezastapione!!! :):):)
Majeczka w końcu się odwróciła, tak mi się wydawało że ostatnie kopniaczki w żebra to już nóżkami mi dawała :)
Hemoglobina sie podniosła z 10,7 sprzed miesiąca do 11,5 więc super, ale żalezo mam brać nadal zapobiegawczo.
Pozostała morfologia też w normie, żadnych infekcji, przeciwciał do krwinek czerwonych brak, wr ujemny - generalnie oby tak dalej :)

Teraz mam sie stawić 11 maja i wtedy ginek zrobi wymaz z pochwy na paciorkowca już pod kątem porodu - boże jak to już blisko, niby dwa miesiące a każdy kolejny dzień ucieka coraz szybciej... ale już się nie mogę doczekać aż Majeczka będzie z nami (bo dalej jest Majeczką :) )

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

No naprawdę, same dobre wiadomości dzisiaj. Oby tak do czerwca już było.
Madzioolka Tobie też gratuluję udanej wizyty, super że Majeczka tak ładnie się rozwija.
Ja też poproszę jeszcze raz o trzymanie kciukasków za mnie jutro :-)

Blusia, Madzioolkagratulacje!!!
anapi &&&&&& zaciśnięte!!!
katamisz wymaz na paciorkowce robi się ok 36tc, paciorkowce każda z nas ma. Ale jak w wymazie wyjdzie ich duża ilość, to w trakcie porodu dostajesz antybiotyk. A jak szybko urodzisz(czyli istnieje ryzyko, że antybiotyk nie zdążył zadziałać) to dziecko profilaktycznie po porodzie dostanie też antybiotyk. Nie ma przeciwwskazań do porodu sn absolutnie.
I lepiej, żeby dali ten antybiotyk jeżeli są wskazania, bo jak nie dadzą to jest duże ryzyko zachorowania noworodka na zapalenie płuc, a po co ma się maleństwo męczyć...

Dzięki dziewczyny :)
Powiem Wam że aż lepiej mi się oddycha po takiej porcji dobrych wieści :)

A i zapomniałam jeszcze napisać że dostałam dziś kartę do liczenia ruchów - mam zacząć od 9 rano i liczyć do 10 ruchu i w karcie zaznaczyć godzinę tego dziesiątego - powinno ich być tyle średnio do 17 każdego dnia.

katamisz wymaz na paciorkowce robi się ok 36tc, paciorkowce każda z nas ma. Ale jak w wymazie wyjdzie ich duża ilość, to w trakcie porodu dostajesz antybiotyk. A jak szybko urodzisz(czyli istnieje ryzyko, że antybiotyk nie zdążył zadziałać) to dziecko profilaktycznie po porodzie dostanie też antybiotyk. Nie ma przeciwwskazań do porodu sn absolutnie.
I lepiej, żeby dali ten antybiotyk jeżeli są wskazania, bo jak nie dadzą to jest duże ryzyko zachorowania noworodka na zapalenie płuc, a po co ma się maleństwo męczyć...
Moja następna wizyta z badaniem na paciorkowca przypada właśnie na 36 tydzień ciąży

reklama
Do góry