reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Gosiu, na pewno będzie wszystko dobrze, tylko odpoczywaj kochana!
Ja też miałam takie skurcze i speędziłam parę dni na obser. i ktg i wszystko się wyciszyło- wierzę ,że u Ciebie też tak będzie!! Mój gincio twierdzi, ze jak są skurcze a nie powodują skracania szyjki, to wszystko będzie ok:) A jak Twoja szyjka??

właśnie wróciłam i troszkę się zawiodłam bo mu coś sprzęt szwankował i nawet usg mi nie zrobił :( a tak się cieszyłam że zobaczę moje maleństwo...byłam też ciekawa jak teraz leży bo na bank się jakoś odwrócił (czuje kopniaczki ale tak bardzo nisko) ale jeszcze na pewno nie główką w dół. Miałam takie niepokojące bóle w ten weekend i dziś okazało się że szyjka mi się skróciła, chyba o dużo bo nawet nie chciał mi dokładnie powiedzieć o ile hmmm...:szok:
całe szczęście że mam zamkniętą ale i tak mam dużo wypoczywać i się nie przemęczać.
Następna wizyta na 26 kwietnia - mam nadzieję że powie mi coś więcej.

Gosiaczku - cieszę się ze wróciłaś do domku, teraz odpoczywaj zeby wytrzymać jak najdłużej
Mamusiu - nie ma martw się może wcale dużo się nie skurczyła bo moja gin jak mnie sprawdzała to powiedziała ze mam ok 2 cm a na USG wyszło 2,8 cm, więc odpoczywaj dużo i dopoki nie zrobisz USG nie bedzie wiadomo jak jest naprawdę. Napewno bedzie dobrze!

Aneczka - gratuluję wyników

Gosia - ale nas tu nastraszyłaś. Może wyślij do Larvuni swój nr telefonu, żebyśmy miały z Tobą kontakt w razie co! Oczywiście życzę Ci żeby już takich sytuacji nie było! Odpoczywaj kochana!!!

Mamusia, nic się nie martw i odpoczywaj jak lekarz karze!

Gosia, dobrze, że się uspokoiło...teraz odpoczywaj, ten czas do porodu szybko zleci:tak:
mamusia ja też na ostatniej wizycie się dowiedziałam o skróconej szyjce, ale chyba na naszym etapie ciąży to normalne, że powolutku przygotowuje się do porodu

reklama
Aneczka, gratki za pozytywne wyniki :)

Gosiaczek, dużo odpoczynku i leniuchowania i obyście wytrzymali jak najdłużej w dwupaku :)

Mamusia, w takim razie Ty też leniu**** ile wlezie. Na pewno gdyby szyjka była zbyt krótka gin by Cie poinformował :)

Ja już po wizycie. No i tak jak się spodziewałam żadnej rewelacji nie było. Ba, nawet byłam w lekkim szoku, bo usg trwało jakieś 5-7 minut, prawie tyle to mi ginka samą szyjkę sprawdza ;) No nic. Dziewuszka nadal jest dziewuszką i do kolosów nie należy. Jest jakiś tydzień młodsza (ale wagi nie sprawdził). W jakim stanie jest blizna po cc też się nie dowiedziałam :angry: Malutka leży główką w dół. Szyjka ma 4cm. No to chyba tyle :) Na szczęście za tydzień idę prywatnie więc mam nadzieję, będę bardziej doinformowana :)

Do góry