reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Niestety, chyba nikt nie ma kontaktu do Doggi :-(

Mrsmoon, mam gina we środę i wtedy mnie zapisze na usg. Ciekawa jestem, ile to moje Szczęście waży :-)

reklama
Kurde szkoda ze nic nie wiemy o GOSIACZKU i DOGGI:-(
Pewnie zostały na obserwacji. Trzymam kciuki żeby wszystko sie dobrze sie zakończyło.

ANAPI nie martw sie waga, bo to jest waga wynikająca z symulacji pomiarów kości, tak naprawde to wahania sa do 0,5kg w dół albo w gore; dziecko najwiecej przybiera na wadze w ostatnich 6 tyg. wiec na kolejnym USG może sie okazac ze wszystkie wymiary sa w górnej granicy norm.

Mój Franio dzień przed porodem na USG ważył 3780 a jak sie urodził ważył 3000g i to był 34 tyg, tylko tyle ze był długi; wiec na spokojnie nie ma co sie martwić, najważniejsze ze wszystko prawidłowo sie rozwija.

Byłam dzisiaj w szpitaliku na kontrolnej wizycie, szyjka ok 1cm nadal miękka jak" papier po sledziach " ale pessar jeszcze sie trzyma. Jutro biorę pierwsza dawkę sterydow, zastrzyki będę robiła sobie sama i całe szczęście bo nie muszę iść do szpitala a będę juz spokojniejsza o to ze gdyby cos to maluch juz jest przygotowany do przyjścia na świat. Anemia nadal sie utrzymuje Hb 9.8 ale poczekam jeszcze tydzień może juz zastrzyki z żelaza zaczną działać. Cukrzyca? No cukry skaczace muszę bardziej sie postarać bo jak nie to insulina.
Ogólnie nie jest zle, aby do Wielkanocy.

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt, dobrych wiadomości.

Za wizyty w kolejnych dniach trzymam kciuki.&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Agatek, to ja trzymam kciuki za Twoją szyjkę, cukry, hemoglobinę i płucka Maluszka :-) Też wolałabym robić sobie sama zastrzyki i być w domku, więc rozumiem ulgę :-) Niech no jeszcze Franio wyzdrowieje i będzie super :-)

Dawno mnie nie było i tyle wizyt mineło....

mrsmoom gratuluje udanej wizyty i ślicznego zdjecia córeczki

madzioolka super że wszystko ok, a małą się jeszcze obróci..

justynka no ładnie rośnie Kalina, no i fajnie, że wszystko dobrze

doggi no jak pięknie, córcia córcia, waga dobra, fajnutko...

marta nie smutaj się wizytą, ważne ze wszystko dobrze się u synka rozwija, no i pokaźny chłopak

silva no i pięknie, zę u ciebie wszystko dobrze, szyjka normalne, ze się skraca, do tego skoro wyniki ok to jest się czym cieszyc

saffi gratuluje udanej wizyty i dużej córeczki

anapi no widzisz, wszystko dobrze, a synuś nie jest mega duży, bo ty też tka drobna jesteś..ale swoje i tak wazy i jeszcze może przybrac

Agata R no fajnie, ze sama możesz sobie z zastrzykami poradzić,w domu zawsze przyjemniej...no i szyjka narazie jak widać sie spisuje więc będzie dobrze!!!

no i co z doggi i gosiaczkiem??kurcze...

Agatko i tak trzymaj - cieszę sie bardzo że wszystko jest w miarę ok :-)
każdy tydzień na wage złota ale pamietaj przed szereg sie nie wpychaj ;-) my tu mamy kolejke do porodu :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Anapi tak się cieszę! Przynajmniej już się nie martwisz, wiedziałam, że wszystko będzie dobrze:)

Mamusia zatem dalej trzymam!&&&

Aaga oj to trzymam za ciebie bardzo, przypuszczam jak się biedna denerwujesz. Ale będzie dobrze!

AGATA super, że wszystko się tak ładnie układa, może poza anemią, ale ja bardziej trzymam za twoją szyjkę niż żelazo:)

Kurcze, ja też się martwię o Doggi. A myślałam żeby ją poprosić na szybko o tel i zniknęła:(

Anapi, super, że z maluszkiem wszystko dobrze. Tyle czerwcówek trzymało kciuki, że nie mogło być inaczej :)

Doggi, Gosiaczek, trzymam kciuki za Was. Niech maluchy siedzą w brzuszkach, bo mają jeszcze czas :)

Agata, trzymam kciuki za szyjkę, żeby jak najdłużej wytrzymała :)

Ja jutro idę na usg z nfz, ale bardziej liczę na ocenę szyjki i wielkości malucha. Natomiast 12 kwietnia idę prywatnie i po tym usg będę spokojniejsza :)

reklama
Dziekuje kochane dziewczynki za trzymanie kciukow i mile slowa. Teraz jestem juz spokojna i wiem, ze bedzie dobrze. Oby u wszystkich byly same pozytywne i uspokajajace wiadomosci.

Do góry