reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

kati gratki za dobre wieści od lekarza!!
Od teraz już każda z Nas z takimi wieściami wraca od lekarza!!Słyszycie??:tak:

setanko
przykro mi z powodu Twojej wizyty:(Moja koleżanka chodząc do tego lekarza też kilka razy tak miała.Najgorzej zestresowała ją wiadomość o przełożeniu wizyty na 2 tygodnie przed ustalonym terminem cesarki...ale wizyta za tydzień u niej się odbyła więc na pewno u Ciebie się odbędzie:)A na kiedy masz wizytę przełożoną??Ja mam 16-tego.
I trzymam kciuki za iskierkę&& Będzie dobrze kochana:*

zebrra
za Bartusia też trzymam kciuki&&

reklama
Hej Kochane! U mnie wszystko ok...bóle pachwin i brzucha powodowane są ułożeniem dziecka najprawdopdobniej....serduszko bije :)...mam brać 2 tabl Asparginu na noc to na skurcze i twardnienie brzuszka...USG nie było ponoć następnym razem jak będzie 30 tyg...to tyle....no i jestem już 9 na plusie :(...a szyjka stoi w miejscu nadal ma 4,0 mm i jest zamknięta...dzieki za 3manie kciuków...zawsze pomaga

Kati...super że takie wieści

Doris...jak tam u Ciebie?

Ostatnia edycja:
misialina super wieści.Szynka super:)A te 9 kg do przodu to nie tak zle u mnie na wizycie lekarz się załamie bo będzie znowu + 4 w ciągu miesiąca-dzisiaj się zważyłam i załamałam się troszkę:-(A co do bólu pachwin to chociaż się troszkę uspokoiłaś prawda??Bo martwiły Cię ostatnio...
Teraz czekamy na wieści od Doris.

kati, Misialina - gratuluję Wam dziewczyny pozytywnych wieści!:-)

ja mam 17-03 usg, a 25-03 wizytę; niestety mimo krążka są dni, kiedy mnie okropnie do dołu ciągnie i nie jestem w stanie zrobić nic innego jak tylko legnąć na sofie - dołuje mnie to ciut, bo w końcu jeszcze 2,5 m-ca trzeba wytrzymać w dwupaku, no ale cóż poradzić; niestety muszę przyjąć wreszcie do wiadomości, że skoro lek. nakazuje się oszczędzać, to są ku temu powody; a nocą czuję skurcze; no ale oby nie było gorzej, to i tak nie jest źle;-)

Misialina świetnie! i też uważam, że te 9 kg do przodu to chyba nie tak źle jak na etap, na którym jesteśmy... dobrze, że szyjka długa i zamknięta, gratki!

I rzeczywiście gdzie ta Doris? wiem, że pisała, że wizyta wieczorem, no ale chyba nie tak późno hmmm...

kasiawilde Doris pisała ,że wizytę ma na 19 więc zanim dojedzie do domku troszkę może to potrwać...:tak:

andariel ja też coraz częściej miewam takie uczucie ciągnięcia do dołu.Jak wstaję z łóżka to często mam problem z tymi pierwszymi krokami...idę i trzymam brzuch jakby miał mi na podłogę spaść...:szok:Tak mi ciąży już a gdzie te 2,5 mc-a....jeszcze.

Ostatnia edycja:
ja już po wizycie! :-) :-) :-)
Wszystko jest książkowo i idealnie! Julia waży 1 kg czyli odpowiednio do czasu trwania ciąży ale lekarz powiedział że wielka nie będzie, taka kobieca jak to określił :-). Moja Dominika ważyła 2980 g a Damian 4000 g a Julia powiedział, że na oko ok 3400 będzie ważyła. Serduszko, nerki, wątroba, pęcherz, żołądek, przepływy itd idealne, tętno miarowe. Jestem mega szczęśliwa!!!!!!! Jedyne co to jest w ułożeniu miednicowym ale lekarz powiedział że może się jeszcze odwrócić a jak nie to cesarka.
Wyniki miałam w miarę dobre, trochę podwyższone leukocyty w moczu i dostałam tabletki!
Niestety nie mam żadnego zdjęcia ani filmiku dziś, bo Julcia siedzi sobie na pupci i zasłania się nogami. Jedynie co dziś bardzo dobrze i wyraźnie pokazała to to....że jest dziewczynką!!!!!!
Dziękuję za kciuki. Lecę poczytać co popisałyście!

EDIT. Zapomniałam dopisać, że lekarz powiedzial, że szyjka długa i dobrze trzyma ale nie mierzył przez USG bo powiedział, że jest bardzo dobrze :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry