reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

A na koniec to co "lubię" najbardziej czyli infekcja pochwy, już 4 raz w tej ciąży :-( Ale się rozpisałam :)

Gratuluję wizyty! Dobrze, że wszystko ok. A co do infekcji to witaj w klubie - właśnie dziś na ogólnym o tym pisałam. Już 3 czy 4 raz mam i szlag mnie trafia! Właśnie od wczoraj mi się zaczyna jak zwykle - od swędzenia...No ale cóż - dobrze, że to tylo ten problem ;-)

reklama
justynka1- ja dostałam na infekcję kolejne tabletki ale wiem, że można profilaktycznie stosować globulki dopochwowe vitagyn C. One mają utrzymywać kwaśny odczyn w pochwie żeby te infekcje się nie pojawiały ale w ciąży to mi się wydaje, że ciężko jest je ominąć :-(

Kuma gratuluję wizyty! Niestety te paskudztwa są wpisane w nasz stan, trzeba się z nimi pogodzić i w miarę mozliwości leczyć. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko super:)

dagamit -taka "nasza" uroda w ciąży :)
katamisz - Polskie Centrum Zdrowia na ul. Sienkiewicza. Przez przypadek trafiłam do tej lekarki jak się okazało, że chyba znów jestem w ciąży i musiałam pilnie to potwierdzić bo niecałe 2 miesiące wcześniej poroniłam no i już u niej zostałam, ona też pracuje na Kamieńskiego więc to też mnie przekonało żeby u niej prowadzić ciążę bo tam też chcę rodzić.

Hejka, ja tylko na momencik zdać relecję z sobotniej wizyty:) Siuśki ok (pierwszy raz od początku ciąży), glukoza super, krew w porządku tylko ta niedokrwistość nie chce sobie pójść w cholerę. Od ponad 2 miesięcy wpieprzam mięcho, warzywa i produkty "żelazne", jem cytrusy, biorę żelazo i dupa... Dostałam podwójną dawkę żelaza w tabletkach i jak za miesiąc będzie to samo, to być może zastrzyki mi lekarz zaleci... no i tyle. Poza anemią jestem okazem zdrowia:) A za 2 tygodnie USG i w końcu zobaczę mojego synusia. Straaaaasznie już tęsknię!

Silva dobrze, że wyniki są ok. A co do anemii to niech precz przepadnie :wściekła/y: Ja po dzisiejszej wizycie kontrolnej właśnie rozpoczynam moją "żelazową przygodę".

kuma nie wiem gdzie jest to centrum zdrowia na sienkiewicza.A jeśli chodzi o szpital na kamieńskiego to ja mam lekarza z kamieńskiego i tam jeżdzę co miesiąc na wizyty ale nie chcę tam rodzić.Mam za dużo niezadowolonych koleżanek...Sama rodziłam na Dyrekcyjnej i teraz zamierzam rodzić na Borowskiej bo tam przenoszą całą Dyrekcyjną.:-)Moją opinią się nie zrażaj absolutnie co kobieta to inna opinia:-)

Silva gratuluję książkowych wyników.

reklama
katamisz mi jak dziś lekarka walnęła tekstem "nie ma żadnego znieczulenia" jak zapytałam o poród to się przez chwilę zastanowiłam nad Kamieńskiego ale na razie chyba obstaję przy tym szpitalu.

Do góry