reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

ANTAR na spokojnie, po pierwsze jesteś juz po 20 tyg ciąży wiec dziecku nic nie grozi; po drugie to nie jest takie pewne ze musisz zachorować, a po trzecie to nie masz pewności ze nie byłaś chora na ospe w dzieciństwie( ospa nie musi oznaczać dużego wysypu krostek na ciele, bardzo często dzieci przechodzą ospe mając dosłownie trzy, cztery krostki a głównym objawem jest gorączka). Jeśli mislas polpascca to raczej na 90% mislas ospe, tylko nie mislas typowych objawów. Głowa do góry.

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Ja podobnie jak Mysia, mam co 4 tygodnie. Kolejna 24 marca. Dzisiaj zrobiłam tylko morfologię i badania na krzepliwość.

Antar, mój mąż miał kilka tygodni temu półpaśćca. Myślałam, że Jaś złapie od niego ospę, ale przeszedł jedynie jakieś przeziębienie i gorączkował przy tym. Krostek nie dostał. Kilka miesięcy wcześniej miał też kontakt z synkiem koleżanki, który kilka dni potem dostał ospę. Nie zaraził się. Więc trzymam kciuki żeby i Zosię to ominęło. Ginka mi powiedziała, że na tym etapie ciąży dziecku nic nie powinno grozić.

tydzień oczywiście.
No to się zgadza z Twoim suwaczkiem :-)
Antar - jak moja Mama była w ciąży z moim Bratem to mniej więcej w podobnym czasie ja złapałam ospę. Jak się okazało to Tata mnie wywiózł do Mamy Siostry gdzie spędziłam klika tygodni. Mojemu Bratu nic nie było.

Ostatnia edycja:
hej ja już po wizycie:-) szyjka w ciągu 2 tygodni krótsza o 1mm więc teraz ma 31mm ale wszystko pozamykane :) Tak się złożyło, że w trakcie wizyty miałam silne napięcia brzuszka ale lekarka powiedziała, że pozostaniemy przy no-spie, magnezie i luteinie
(stosuję je juz od stycznia własnie na te napięcia i ze względu, że szyjka się skraca), a jeśli tylko poczuję pogorszenie to na IP albo do niej do poradni. Nie chce mi dawać mocniejszych leków przeciwskurczowych bo one mają różne skutki uboczne, a moja sytuacja jeszcze nie wymaga ich stosowania. Morfologia i mocz w porządku, tylko niedobór żelaza więc dostałam Tardyferon. A na koniec to co "lubię" najbardziej czyli infekcja pochwy, już 4 raz w tej ciąży :-( Ale się rozpisałam :)

Antar proszę nie martw się, wszystko będzie dobrze, musimy ufać naszym lekarzom.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za trzymanie kciuków i słowa otuchy przed wizytą;-)

antar ja tez nie pamiętam,żebym chorowała,a mały mój nie przechodził jeszcze i strasznie się bałam.zrobiłam badania z krwi w kierunku ospy i wyszło mi ,że przeszłam bezobjawowo i mam przeciwciała ospy i różyczki nawet!
u mojego Antka w przedszkolu tez jest ospa i dzieci,z którymi miał styczność zachorowały a on ciągle nic....śmieję się,że też wyssał z mlekiem moim te przeciwciała.
zrób więc sobie może takie samo badanie,albo zajrzyj do starej książeczki zdrowia swojej,powinien być tam wpis o chorobie ,a jak nie,co było u mnie,zrób to badanie.
kuma ja tez ciągle coś mam,choc powiedział mi,że czysto,ale sama widzę,że jakoś nie tak jest....

reklama
dziś wizyta głównie w kierunku szyjki ale tydzień temu miałam usg i ważył 672 g. Ale z każdą wizytą słyszę, że młody jest większy z pomiarów niż wynika z OM więc chyba będzie długi po tatusiu:-) Za 2 tygodnie kolejna wizyta więc dopytam dokładnie jak duża jest już moja kruszynka :)

Do góry