ANTAR na spokojnie, po pierwsze jesteś juz po 20 tyg ciąży wiec dziecku nic nie grozi; po drugie to nie jest takie pewne ze musisz zachorować, a po trzecie to nie masz pewności ze nie byłaś chora na ospe w dzieciństwie( ospa nie musi oznaczać dużego wysypu krostek na ciele, bardzo często dzieci przechodzą ospe mając dosłownie trzy, cztery krostki a głównym objawem jest gorączka). Jeśli mislas polpascca to raczej na 90% mislas ospe, tylko nie mislas typowych objawów. Głowa do góry.
reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Ja podobnie jak Mysia, mam co 4 tygodnie. Kolejna 24 marca. Dzisiaj zrobiłam tylko morfologię i badania na krzepliwość.
Antar, mój mąż miał kilka tygodni temu półpaśćca. Myślałam, że Jaś złapie od niego ospę, ale przeszedł jedynie jakieś przeziębienie i gorączkował przy tym. Krostek nie dostał. Kilka miesięcy wcześniej miał też kontakt z synkiem koleżanki, który kilka dni potem dostał ospę. Nie zaraził się. Więc trzymam kciuki żeby i Zosię to ominęło. Ginka mi powiedziała, że na tym etapie ciąży dziecku nic nie powinno grozić.
Ja podobnie jak Mysia, mam co 4 tygodnie. Kolejna 24 marca. Dzisiaj zrobiłam tylko morfologię i badania na krzepliwość.
Antar, mój mąż miał kilka tygodni temu półpaśćca. Myślałam, że Jaś złapie od niego ospę, ale przeszedł jedynie jakieś przeziębienie i gorączkował przy tym. Krostek nie dostał. Kilka miesięcy wcześniej miał też kontakt z synkiem koleżanki, który kilka dni potem dostał ospę. Nie zaraził się. Więc trzymam kciuki żeby i Zosię to ominęło. Ginka mi powiedziała, że na tym etapie ciąży dziecku nic nie powinno grozić.
forever_young
Niemłoda mama Młodej
No to się zgadza z Twoim suwaczkiem :-)tydzień oczywiście.
Antar - jak moja Mama była w ciąży z moim Bratem to mniej więcej w podobnym czasie ja złapałam ospę. Jak się okazało to Tata mnie wywiózł do Mamy Siostry gdzie spędziłam klika tygodni. Mojemu Bratu nic nie było.
Ostatnia edycja:
hej ja już po wizycie:-) szyjka w ciągu 2 tygodni krótsza o 1mm więc teraz ma 31mm ale wszystko pozamykane
Tak się złożyło, że w trakcie wizyty miałam silne napięcia brzuszka ale lekarka powiedziała, że pozostaniemy przy no-spie, magnezie i luteinie
(stosuję je juz od stycznia własnie na te napięcia i ze względu, że szyjka się skraca), a jeśli tylko poczuję pogorszenie to na IP albo do niej do poradni. Nie chce mi dawać mocniejszych leków przeciwskurczowych bo one mają różne skutki uboczne, a moja sytuacja jeszcze nie wymaga ich stosowania. Morfologia i mocz w porządku, tylko niedobór żelaza więc dostałam Tardyferon. A na koniec to co "lubię" najbardziej czyli infekcja pochwy, już 4 raz w tej ciąży :-( Ale się rozpisałam
(stosuję je juz od stycznia własnie na te napięcia i ze względu, że szyjka się skraca), a jeśli tylko poczuję pogorszenie to na IP albo do niej do poradni. Nie chce mi dawać mocniejszych leków przeciwskurczowych bo one mają różne skutki uboczne, a moja sytuacja jeszcze nie wymaga ich stosowania. Morfologia i mocz w porządku, tylko niedobór żelaza więc dostałam Tardyferon. A na koniec to co "lubię" najbardziej czyli infekcja pochwy, już 4 raz w tej ciąży :-( Ale się rozpisałam
agatkaT
Fanka BB :)
Kuma super wieści :-) cieszę się że wszystko dobrze u Ciebie!
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
Kuma - gratulacje!!! A jaka dzidzia duża???
justynka1
Mamusia Antoniusia
antar ja tez nie pamiętam,żebym chorowała,a mały mój nie przechodził jeszcze i strasznie się bałam.zrobiłam badania z krwi w kierunku ospy i wyszło mi ,że przeszłam bezobjawowo i mam przeciwciała ospy i różyczki nawet!
u mojego Antka w przedszkolu tez jest ospa i dzieci,z którymi miał styczność zachorowały a on ciągle nic....śmieję się,że też wyssał z mlekiem moim te przeciwciała.
zrób więc sobie może takie samo badanie,albo zajrzyj do starej książeczki zdrowia swojej,powinien być tam wpis o chorobie ,a jak nie,co było u mnie,zrób to badanie.
kuma ja tez ciągle coś mam,choc powiedział mi,że czysto,ale sama widzę,że jakoś nie tak jest....
u mojego Antka w przedszkolu tez jest ospa i dzieci,z którymi miał styczność zachorowały a on ciągle nic....śmieję się,że też wyssał z mlekiem moim te przeciwciała.
zrób więc sobie może takie samo badanie,albo zajrzyj do starej książeczki zdrowia swojej,powinien być tam wpis o chorobie ,a jak nie,co było u mnie,zrób to badanie.
kuma ja tez ciągle coś mam,choc powiedział mi,że czysto,ale sama widzę,że jakoś nie tak jest....
reklama
dziś wizyta głównie w kierunku szyjki ale tydzień temu miałam usg i ważył 672 g. Ale z każdą wizytą słyszę, że młody jest większy z pomiarów niż wynika z OM więc chyba będzie długi po tatusiu:-) Za 2 tygodnie kolejna wizyta więc dopytam dokładnie jak duża jest już moja kruszynka