reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Tymek piękny :) Będzie Tymon czy Tymoteusz?

Ach...a ja zdążyłam kilka dni temu pochwalić się, że nie mam żadnych problemów z pieczeniem, swędzeniem itp. i od soboty mnie dopadło...mimo stosowania lactovaginalu :( Muszę wyrwać się dziś z pracy i iść do lekarza, bo wizytę mam dopiero za dwa tygodnie...za długo żeby czekać :(

reklama
Witam, ja dosłownie na moment wpadłam, mam już wyniki testu obciążenia glukozą 75g. Na czczo 96, po 2 godzinach 150, więc lekko podwyższony :) dieta cukrzycowa jak najbardziej wskazana. Cieszę się, bo wynik jest niższy niż ostatnio (było 165) Od piątku jem jak cukrzyk i już mnie skóra przestaje swędzieć i zawroty głowy są rzadsze. Ciśnienie się unormowało po dopegycie i chyba jesteśmy z Hanulką na dobrej drodze :)

Myślicie, że będę musiała mierzyć poziom cukru glukometrem codziennie? Podobno można paski do glukometru kupować na receptę i wtedy są o wiele tańsze :)

Glukoza 50 g to pikuś w porównaniu z 75 :szok: o mało nie zwymiotowałam, nie pozwolili mi cytrynki wcisnąć do tego roztworu. Całość rozrobiona w plastikowym kubeczku do napojów. O mało mi dziecko z brzucha nie wyskoczyło ;)

agabre rzeczywiście paski na receptę są dużo tańsze, mój tata ma cukrzycę i z receptą kosztują grosze. Myślę, że kobiecie w ciąży też powinni refundować ale w naszym kraju to nigdy nie wiadomo.

Zapomniałam Wam napisać że jak ostatnio bylam z mezem u gina to dal nam takie woreczki na obuwie taki jak w szpitalach sie nosi, po badaniu ja w euforii ze wszystko jest super tak sie zagadalam z lekarzem ze jak wychodzilam to nawet nie zwrocilam na to uwagi, dopiero lekarz mnie oswiecil jak juz wchodzilam do poczekalni że nadal mam je na nogach, nawet w pierw nie skojarzylam o co mu chodzi :-D mialam taka beke z siebie ze szok tylko babki w poczekalni mnie zmierzyly wzrokiem jak bym z choinki sie urwała, nie zwracając na nie uwagi miałam taki napad śmiechu ze z 15 minut opanować się nie mogłam:-D:-D :-D

Agabre, doczytałam o Twoich wynikach - po 2h masz wynik identyczny, jak mój - 150.
Pomiary glukometrem konieczne na czczo i po głównych posiłkach (wychodzi 3-4 razy dziennie). O receptę na paski poproś rodzinnego albo gina - wypiszą bez problemu. Od gina mogę mieć max 2 opakowania na raz, rodzinny wypisał mi aż 4 i bez problemu wykupiłam.
Ja mam glukometr Omega Optium (ok.40zł w aptece) - paski do niego bez recepty 48zł, na receptę 3,20zł. Jest ich 50 w opakowaniu, więc starczają na ok. 2 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
już po wizycie!

Nie miałam robionego USG :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Więc nie wiem czy Marysia to Marysia, czy może Antoś.
Muszę czekać do 11.04- wiem, że nie dam rady!!!

Ale poza tym lekarz mnie uspokoił, bo nie mam cukrzycy :tak::-):happy:

Dziewczyny miałyście rację!- Babka w laboratorium się pomyliła...

Eh- kamień z serca.

Przytyłam 4,5 kg (od początku ciąży)
Ciśnienie ok...

To tyle ode mnie...

Pozdrawiam :cool:

Do góry