agatkaT
Fanka BB :)
no właśnie poczytałam troche w necie i tam też tak pisze! dokładnie tak jak piszesz Zołza. Tylko czemu na tej kartce z laboratorium dostałam taki przedział: od 74-106? Chyba nie powinnam się stresować...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Spokojnie Kochana, dzidzia może teraz rusza się niemarawo, ale niebawem ruchy nie tylko będą doskonale wyczuwalne, ale też świetnie widoczne przez powłoki brzuszne. Na dobrą sprawę liczyć ruchy będzie mógł nawet Twój mążno tak...ale co ja mam zrobić jak od początku moje dziecko rusza się niemrawo, rzadko i delikatnie? zresztą w ogóle bardzo późno zaczęłam ją wyraźnie czuć - grubo po 20tc! i jak się mają te wszystkie zalecenia do mnie, jak ja się w to w ogóle nie wpisuję??
Nie martwię się na zapas, ale jak poszukałam w internecie tak może być. Dzięki Bogu i paciorkowca i grzybka mam skąpo. Tylko się zastanawiam czy w takiej mogę się tak mocno upierać przy nierobieniu szczepień Młodej - od paciorkowca matki noworodki mogą złapać wyjątkowo paskudne choroby :-(chyba nie można tak odgórnie zakładać, forever - Twój lekarz już wie, że paciorkowiec się pojawił, więc na bieżąco będzie kontrolował sytuację i tyle; nie wiem czy to tak zawsze jest, że wywołuje on przedwczesne skurcze, raczej nie u mnie tak było, a u Ciebie nie musi - nie zakładaj czarnych scenariuszy, będzie dobrze!tak czy siak lepiej wiedzieć i mieć świadomość, niż zarazić bobasa przy porodzie; BĘDZIE DOBRZE!
widzę, ze temat glukozowy nadal aktualny właśnie mąż odebrał moje wyniki i po godzinie przy obciążeniu 50 g wyszedł mi wynik powyżej 160 chyba czeka mnie test 75g :-( podniósł się też nieznacznie poziom cukru przed podaniem glukozy. Chyba nie ominie mnie wizyta w poniedziałek, żeby w razie czego szybciej zacząć leczenie.
Dodatkowo mam od kilku dni zawroty głowy, dzisiaj tak mną zakręciło, że upadłam na podłogę (dobrze, że z amortyzacją na kanapie i podparciem ręką) na tyle byłam przytomna, żeby polecieć na zadek. Chyba muszę się liczyć z ciążową cukrzycą, niestety