reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dagamit, z tym liczeniem ruchów, to na tym etapie jest to wskazane przy ciążach wysokiego ryzyka, przy prawidłowych póxniej

no tak...ale co ja mam zrobić jak od początku moje dziecko rusza się niemrawo, rzadko i delikatnie? zresztą w ogóle bardzo późno zaczęłam ją wyraźnie czuć - grubo po 20tc! i jak się mają te wszystkie zalecenia do mnie, jak ja się w to w ogóle nie wpisuję??

reklama
Tusen co do tego badania- ja mialam takie dwa kolory - niebieski i czerwony na usg połówkowym, ale to chyba było przy okazji spr. serduszka, czyli to nie to?

Ja też to miałam, na tym usg genetycznym i połówkowym. Lekarz sprawdzał przepływy i później już same serduszko czy krew się nie miesza. Jednak z tymi naczyniami przodującymi to coś innego i musi to być dopochwowo.

Aestima no właśnie nie wiem,a miałaś robione usg przez pochwe też na połówkowym???Bo tam jest napisane że to się sprawdza przez pochwe te naczynka.
Nic idę w przyszłym tyg.na usg szyjki wiec sie zapytam czy to może sprawdzić przy okazji,mam nadzieje że trafie na fajnego lekarza.

Właśnie odebrałam wyniki....

Chyba mam cukrzyce ciążową!!! :szok::baffled::confused::-(

mój wynik 116. Zakres prawidłowy: 74-106.

Ale jestem nerwowa!
HBs- Ag wynik ujemny ---- nie mam pojęcia o co chodzi??!!

krwinki białe 10-18
krwinki czerwone 0-2

o co chodzi? Dziewczyny pomocy! Bo wariuje...

Hmmm tu mnie zaskoczyłaś, moja gibnekolożka bada mnie co wizytę czyli co miesiąc...myślałam, że to norma
Nawet przypomniało mi się, jak poszłam na drugą wizytę ciążową i weszłam do gabinetu w pełnym ubraniu i ona na mnie patrzy i pyta czemu nie jestem przygotowana do badania. Ja jej na to, że byłam miesiąc temu badana, a ona: ale przecież jest pani w ciąży, badania robimy co wizytę

U mnie też tak jest, co wizyta badanie ginekologiczne, później USG szyjki, dzidziusia..Na tej podstawie lekarka sprawdza czystość w pochwie...ufam jej i wiem, ze ona jest przewrażliwiona wiec na pewno nie pominie jakiejś nieprawidłowości...
Toxo miałą już dwa razy, trzeci po 30 tygodniu będzie...cytologię miałam przed sama ciąża, później już nie,co roku robiłam do tej pory profilaktycznie..

Właśnie odebrałam wyniki....

Chyba mam cukrzyce ciążową!!! :szok::baffled::confused::-(

mój wynik 116. Zakres prawidłowy: 74-106.
Ale robiłaś krzywą glukozową (piłaś glukozę) czy tylko na czczo? Te normy dotyczą chyba glukozy jednorazowo mierzonej na czczo, więc dobrze by było potwierdzić wynik robiąc krzywą.

Agatko, to była glukoza na czczo?

HBS Ag to antygen powierzchniowy wirusa WZW B - jeśli nie masz, to znaczy, że wszystko w porządku - nie jesteś zarażona.

A te krwinki to z moczu? 10-18 sztuk czy czego?

katamisz ja toxo mam co miesiąc badane, ale to ze względu na kota. Wydaje mi się, że tak normalnie to wlaśnie w 3-cim trymestrze jest powtórka

tusen, czytałam już wcześniej, ale szczerze mówiąc na usg lekarz mnie nie informował czy to sprawdził

zebrra, spokojnie, mały ma dużo miejsca jeszcze, na pewno się przekręci do porodu

agatkaT, to jest dobry wynik, po obciążeniu norma jest do 140

reklama
Do góry