reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
ZOLZA poproszę numer tel to rano CIE obudze. Kochana mnie uczyli ze pijac glukoze, jestem na czczo w 100ml H2O rozpuszczam 50g glukozy i po godzinie pobranie krwi, w czasie oczekiwania nie wolno pic ani chodzić, można przepłukać usta woda.

FOREVER co u ciebie?

MISIALINKO dzielnie sie spisalas.

Agatko, podałam nr do wglądu ;-) Cudna jesteś :-D

Ale czy rozumiesz, dlaczego nie można pić wody?? Że za bardzo rozcieńczę krew?? Nie wytrzymam 2 godzin [bo to będzie 75mg]. Że bez jedzenia będzie mi bardzo ciężko wytrzymać, to raz, ale że wody też nie mogę, to boli podwójnie :baffled:

Codziennie mierzę cukier glukometrem 3,4 razy i wszystko zapisuję w tabeli (łącznie z rodzajem posiłku) - powiem Ci, że od 3 tygodni chyba 2 lub 3 razy miałam wartości przekroczone (ale to jak pojadłam gofrów z bitą śmietaną i dżemem, bo na czczo zawsze poniżej 90) - zazwyczaj nie przekraczam 110 po jedzeniu. Bez problemu utrzymuję dietę - nie sądziłam, że dam radę :-)
No, ja od badania glukozy tylko raz przekroczyłam 140 po posiłku, a rano też poniżej 90... Moje rekordy po posiłkach to ok 125... ale przecież to nie zmienia faktu, ze to cukrzyca ;)

Misialina, gratulacje!

Ostatnia edycja:
Cześć mamuśki:)
Właśnie wróciłam od gina. Zuzia nadal jest Zuzią i mimo iż mąż czeka aż urośnie jej coś między nóżkami i stanie się chłopcem, to nic takiego się nie dzieje;) Lekarz mówi, że mam rozwarcie na "opuszek palca", ale mam się tym nie przejmować. Zapisał Luteinę (którą biorę już od początku ciąży, mimo że wszystko zawsze było ok) i Nystatynę. Czy któraś z Was też ma rozwarcie? Bo ja jestem panikara i już czarne myśli mnie dopadają:-(

Teraz rozwarcia nie mam ale miałam w pierwszej ciąży...ponoć było 2 cm od 6 miesiąca...dostałam wtedy Fenoterol i przedeptałam do końca....raczej przeleżałam...ale jak rodziłam to przez 6 godzin było 2 cm rozwarcia i nie chiało się zrobić więcej mimo ogromnych skurczy

Właśnie najbardziej boję się tego, że przyjdzie czas i padnie wyrok: "Proszę leżeć". Jestem dosyć aktywna i nie wyobrażam sobie długotrwałego odpoczynku, a poza tym w domu tyle obowiązków (oprócz Zuzi w brzuchu mam jeszcze 4-letnią Julkę poza brzuszkiem;-)). Mam nadzieję, że gin nie mówił żeby się nie martwić tylko dlatego żebym była spokojna.

reklama
Do góry