reklama
ramari to bardzo duży szkrab.
Moja Zośka w takim razie nie mieściła się w centylach i tak jej zostało
Traschka ja nie wiedziałam że mi robiono test na hiv na początku ciąży, dopiero niedawno spojrzałam że mam w spisie że nie wykryto przeciwciał itd. W pierwszej ciąży nie miałam testów więc pewnie dlategow tej mi zapisała ten test. Moim zdaniem lepiej zrobić, dmuchać na zimne, hiv to nie jest choroba homoseksualistów i narkomanów lecz statystycznie przeciętnych heteroseksualnych obywateli A dziecko łatwo uchronić przed zakażeniem, wystarczy wiedzieć.
Moja Zośka w takim razie nie mieściła się w centylach i tak jej zostało
Traschka ja nie wiedziałam że mi robiono test na hiv na początku ciąży, dopiero niedawno spojrzałam że mam w spisie że nie wykryto przeciwciał itd. W pierwszej ciąży nie miałam testów więc pewnie dlategow tej mi zapisała ten test. Moim zdaniem lepiej zrobić, dmuchać na zimne, hiv to nie jest choroba homoseksualistów i narkomanów lecz statystycznie przeciętnych heteroseksualnych obywateli A dziecko łatwo uchronić przed zakażeniem, wystarczy wiedzieć.
traschka
Mama Marysi
Antar świetne wieści, gratuluję! Ja jak najbardziej jestem za tym, żeby test na hiv robić, sama o to zapytałam wczoraj na wizycie. Niestety tak jak piszesz, u nas często jeszcze panuje pogląd, że to choroba homoseksualistów albo osób wyjątkowo "puszczalskich". Zrobiłam jeszcze testy tarczycy i coś tam jeszcze... zostawiłam w laboratorium 110 zł
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Kochana, Twój maluch mieści się w granicach normy :-)
Normy tutaj:
Waga płodu w ciąży : Dziewięć miesięcy
Co nie zmienia faktu, że duże te nasze dzieciaczki.
No to teraz rozumiem o co chodziło lekarce, która mi robiła przed tygodniem usg - powiedziała, że Młoda jest na 23 centylu tj. skoro chudziaczek ma 10 a normalne dziecko 50, no to raczej modelka mi rośnie - po Tatusiu oczywiście, bo ja to jestem mała, krępa, niewywrotna
Ostatnia edycja:
No to teraz rozumiem o co chodziło lekarce, która mi robiła przed tygodniem usg - powiedziała, że Młoda jest na 23 centylu tj. skoro chudziaczek ma 10 a normalne dziecko 50 no to raczej modelka mi rośnie - po Tatusiu oczywiście, bo ja to jestem mała, krępa, niewywrotna
ha ha ha - cudna jesteś :-)
justynka1
Mamusia Antoniusia
ja to jeszcze przed ciążą wiedziałam,że jak będzie dziewczyna to tylko KALINAjustynka no i Tobie również gratuluje dziewczynki i tego ładnego imienia...fajnie, ze decyzja zapadła
zebrra
Potrójna mama :)
Traschka gratuluję wczorajszego badania! Marysia to już spora kluseczka
Forever, współczuję przejść "poglukozowych"... :/
Iza, Agabre, Dagamit, ja też nie mogłam wychodzić po glukozie, pielęgniarki tłumaczyły, że chodzenie spowoduje, że wynik będzie niemiarodajny...
Justynka, super, że płeć się potwierdziła i wszystko ok!
Cinamon, dobrze, ze już się wyjaśniło, ze wyniki nie są takie złe! A jak Ty się czujesz fizycznie? (bo psychicznie to wiem...)
Dzastina, wow, Ty rekordzistka szynkowa, a Twój syn - wagowa
Agata, Twoja szynka mnie przeraża, jak ona może tak się skracać szybko..??? Czy oprócz pessara są jeszcze jakieś alternatywy? Nie powinnaś leżeć z nogami w górze przypadkiem?
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo! Dobrze, ze sterydy dostaniesz!
Ramari, super wieści - gratuluję!
Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, że wczoraj zaniepokoiła mnie ginka, która robiła USG, bo mały jest teraz w położeniu miednicowym i pupka jest bardzo nisko i powiedziała mi, że ma nadzieję, że uda mu się stamtąd wydostać i zmienić pozycję... Myślałam, ze na tym etapie to dzieci jeszcze swobodnie zmieniają pozycję...
Ostatnio miał położenie główkowe i główka była bardzo nisko (na tyle, ze miałam robione dodatkowo usg przez pochwę, zeby ocenić szynkę), a teraz tak nisko jest pupka... W jakiej pozycji macie maluszki?
Forever, współczuję przejść "poglukozowych"... :/
Iza, Agabre, Dagamit, ja też nie mogłam wychodzić po glukozie, pielęgniarki tłumaczyły, że chodzenie spowoduje, że wynik będzie niemiarodajny...
Justynka, super, że płeć się potwierdziła i wszystko ok!
Cinamon, dobrze, ze już się wyjaśniło, ze wyniki nie są takie złe! A jak Ty się czujesz fizycznie? (bo psychicznie to wiem...)
Dzastina, wow, Ty rekordzistka szynkowa, a Twój syn - wagowa
Agata, Twoja szynka mnie przeraża, jak ona może tak się skracać szybko..??? Czy oprócz pessara są jeszcze jakieś alternatywy? Nie powinnaś leżeć z nogami w górze przypadkiem?
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo! Dobrze, ze sterydy dostaniesz!
Ramari, super wieści - gratuluję!
Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, że wczoraj zaniepokoiła mnie ginka, która robiła USG, bo mały jest teraz w położeniu miednicowym i pupka jest bardzo nisko i powiedziała mi, że ma nadzieję, że uda mu się stamtąd wydostać i zmienić pozycję... Myślałam, ze na tym etapie to dzieci jeszcze swobodnie zmieniają pozycję...
Ostatnio miał położenie główkowe i główka była bardzo nisko (na tyle, ze miałam robione dodatkowo usg przez pochwę, zeby ocenić szynkę), a teraz tak nisko jest pupka... W jakiej pozycji macie maluszki?
ramari
Fanka BB :)
zebrra mój mały jest ułożony główkowo.
reklama
traschka
Mama Marysi
Zebbra moje maleńswto jest ułożone główkowo ale pytałam ginki czy to si jeszcze może zmienić i powiedziała, że może się przekręcić jeszcze kilkukrotnie jeśli bardzo zechce... wydawało mi się, że na tym etapie nie powinnysmy się jeszcze martwić ułożeniem?