reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
ramari to bardzo duży szkrab.
Moja Zośka w takim razie nie mieściła się w centylach i tak jej zostało:)
Traschka ja nie wiedziałam że mi robiono test na hiv na początku ciąży, dopiero niedawno spojrzałam że mam w spisie że nie wykryto przeciwciał itd. W pierwszej ciąży nie miałam testów więc pewnie dlategow tej mi zapisała ten test. Moim zdaniem lepiej zrobić, dmuchać na zimne, hiv to nie jest choroba homoseksualistów i narkomanów lecz statystycznie przeciętnych heteroseksualnych obywateli:( A dziecko łatwo uchronić przed zakażeniem, wystarczy wiedzieć.

Antar świetne wieści, gratuluję! Ja jak najbardziej jestem za tym, żeby test na hiv robić, sama o to zapytałam wczoraj na wizycie. Niestety tak jak piszesz, u nas często jeszcze panuje pogląd, że to choroba homoseksualistów albo osób wyjątkowo "puszczalskich". Zrobiłam jeszcze testy tarczycy i coś tam jeszcze... zostawiłam w laboratorium 110 zł:(

Kochana, Twój maluch mieści się w granicach normy :-)
Normy tutaj:

Waga płodu w ciąży : Dziewięć miesięcy

Co nie zmienia faktu, że duże te nasze dzieciaczki.

No to teraz rozumiem o co chodziło lekarce, która mi robiła przed tygodniem usg - powiedziała, że Młoda jest na 23 centylu tj. skoro chudziaczek ma 10 a normalne dziecko 50, no to raczej modelka mi rośnie - po Tatusiu oczywiście, bo ja to jestem mała, krępa, niewywrotna :crazy:

Ostatnia edycja:
Traschka gratuluję wczorajszego badania! Marysia to już spora kluseczka ;)

Forever, współczuję przejść "poglukozowych"... :/

Iza, Agabre, Dagamit, ja też nie mogłam wychodzić po glukozie, pielęgniarki tłumaczyły, że chodzenie spowoduje, że wynik będzie niemiarodajny...

Justynka, super, że płeć się potwierdziła i wszystko ok!

Cinamon, dobrze, ze już się wyjaśniło, ze wyniki nie są takie złe! A jak Ty się czujesz fizycznie? (bo psychicznie to wiem...)

Dzastina, wow, Ty rekordzistka szynkowa, a Twój syn - wagowa ;)

Agata, Twoja szynka mnie przeraża, jak ona może tak się skracać szybko..??? Czy oprócz pessara są jeszcze jakieś alternatywy? Nie powinnaś leżeć z nogami w górze przypadkiem?
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo! Dobrze, ze sterydy dostaniesz!

Ramari, super wieści - gratuluję!

Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, że wczoraj zaniepokoiła mnie ginka, która robiła USG, bo mały jest teraz w położeniu miednicowym i pupka jest bardzo nisko i powiedziała mi, że ma nadzieję, że uda mu się stamtąd wydostać i zmienić pozycję... Myślałam, ze na tym etapie to dzieci jeszcze swobodnie zmieniają pozycję...
Ostatnio miał położenie główkowe i główka była bardzo nisko (na tyle, ze miałam robione dodatkowo usg przez pochwę, zeby ocenić szynkę), a teraz tak nisko jest pupka... W jakiej pozycji macie maluszki?

reklama
Zebbra moje maleńswto jest ułożone główkowo ale pytałam ginki czy to si jeszcze może zmienić i powiedziała, że może się przekręcić jeszcze kilkukrotnie jeśli bardzo zechce... wydawało mi się, że na tym etapie nie powinnysmy się jeszcze martwić ułożeniem?

Do góry