reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

forever - fajno, ze masz już to za sobą!
co do wychodzenia - i chodzenia - po wypiciu glukozy to w obu naszych przychodniach zostałam poinformowana, że mam sobie pójść do domu i wrócić za 2 godziny... mało tego, w jednej z nich babeczka mi powiedziała, że mam sobie glukozę w domu rozpuscić z wodą i do nich zajść dopiero; a ginka na wizycie twierdziła, że teraz już się nie przychodzi z własną glukozą, bo lab ma obowiązek ją udostepnić i precyzyjnie przygotowac do spożycia; teoria a praktyka, jak to czesto bywa, ma się do siebie nijak...
do tego jestem wściekła, bo nie ma moich wyników - w recepcji nie ma, bo zlecenie było od "obcego" lekarza, w labie nie moga znaleźć; i ide dziś na wizytę (na 20) z niczym - tzn. z niebieskim krążkiem, co do którego zupełnie nie mam przekonannia; normalnie zadymą się skończy jak nic, bom podminowana dziś niemiłosiernie:wściekła/y:
ide sobie już lepiej;

reklama
cinnamon, nie ma co panikować, ja mam hematokryt HCT 34,5, RBC 3,68 HGB (hemoglobina) 11,3 :) u ciężarnych starają się utrzymać powyżej 11, bo często spada dość mocno chociaż norma jest od 12. Lekarz twierdzi, że jest ok :)

Cinamonku, olać kretynkę okulistkę - ja bym ją opierdzieliła i poszła sobie :/ Gdzie indziej.

Co do wyników...
* WBC - to białe krwinki. Świadczą o stanie zapalnym. jeżeli piszesz, że masz kiepski posiew moczu, to najprawdopodobniej z tym jest związane, ale to niewielka odhyłka od normy.
* eo% - to chyba eozynofile; ich podwyższony poziom świadczy o jakimś zakażeniu [kłania sie posiew moczu] albo jest powodowany przez niektóre leki;
* RBC - czerwone krwinki - pewnie przyda się preparat żelaza, ale o tym zdecyduje lekarz.
* HCT - hematokryt - masz bardzo nieznacznie obniżony; świadczy o delikatnej anemii, ale to nie jest powód do paniki.

Kiedy masz wizytę?

Wizytę mam w dzień kobiet czyli 8 ale wcześniej bo w ten piątek mam Usg więc pokaże mu to wszystko. Mam nadzieje że nie oleje tego jak zawsze tylko zaleci jakieś żelazo a nie jak ostatnio to wino!

Dziewczyny gratuluję!!! :-)
Duże te Wasze LASKI ;-) może termin Wam się przesunął? Moja Królewna ostatnio (3 tyg temu) ważyła 385g. Kolejna wizyta 7.03- już nie mogę się doczekać :-D

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt...ja nie będę miała prędzej usg jak ok 30 tyg...więc jeszcze muszę czekać,,,a tak tęsknię za wizdokiem naszej Truskaweczki

reklama
Ja też Wam dziewczynki gratuluję udanych wizyt!!justynka, traschka super ,że płeć się potwierdziła i będą dziewuszki!!
Ja swoją córeczkę zobaczę za 2 tygodnie 16 marca dokładnie.Powiedzcie w jakim tygodniu wykonywane jest to kolejne usg genetyczne??w 30??

Do góry