reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Do stanu siatkówki nie miała żadnych zarzutów, wszystko w porządku i ładnie to wygląda jak to określiła. Jak tylko weszlam i powiedzialam o co chodzi to ona od razu ze na pewno cc będzie. Ja się nie upieram na poród SN jeśli mam ewidentne przeciwwskazania, ale jeśli ktoś mi przez cała wizytę sugeruje że bez cc się nie obędzie nie mając ku temu żadnych powodów a tym bardziej jeszcze przed samym badaniem, to na pewno nie będę się na takiej opinii opierac. Moja ginka mi powiedziała, że taka wada jaką mam nie jest wskazaniem do cesarki, jedyne co m się należy to darmowe zzo. Pojdę jeszcze do innego okulisty, przede wszystkim młodszego i to skonsultuję.

reklama
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt.

Dziewczynki mam pytanie: jak często macie robione usg? :/

Evka, ja mam bardzo rzadko robione usg, do tej pory miałam tylko te standardowe plus jedno na samym początku na potwierdzenie ciąży:tak:

saffi współczuję takiej lekarki!!!Głupia baba która i tak wie lepiej!!
Słuchajcie ja trafiłam kiedyś do takiej baby w grubych szkłach taka staruszka-lekarz medycyny pracy a wiecie co mi zrobiła??Jednym ruchem niespodziewanie zdjęła biustonosz:szok::szok:Nie wyobrażacie sobie mojej miny!!Siedze w cyckonszu bo myśle "rozebrać się do pasa" no to napewno do stanika po co jej moje cycki oglądać...a ona bach!!!I stanika już nie miałam na sobie:szok::szok:I do mnie "Nie ma co się wstydzić kochanieńka!!" - masakra do dziś to pamiętam!!Wybiegłam z tego gabinetu i uprzedziłam tylko koleżankę która weszła do niej zaraz po mnie...oczywiście babka zrobiła jej to samo ;-)
Są tacy lekarze jeszcze niestety!!

:szok::szok::szok: Katamisz, wybacz uśmiałam się, ale wiem,że Tobie pewnie wtedy nie było do śmiechu...

Saffi, też radzę się skonsultować z innym okulistą. Ta pani chyba zatrzymała się w czasach komuny...

Kochane, odebrałam wyniki obciążenia glukozą 75g. Jest dobrze:

na czczo 74
po 1h 154
po 2h 128

Poza tym dostałam na moją lecącą w dół na łeb i szyję hemoglobinę żelazo - Tardyferon Fol 80 mg i mam łykać 2 razy dziennie po 2 tabletki. Tanie to nie jest - prawie 50 zł za miesięczną kurację. I pewnie do końca ciąży będę łykać...Ale z tego co czytałam na forach, to chociaż skuteczny jest ten tek

katamisz, jakaś masakra z tą lekarką!!!chyba bym z pazurami na nią się rzuciła!!!

Agabre za tę glukozę zabiłabym baby w labo! No i tak myślałam, że będziesz musiała powtórzyć to koszmarne badanie. Trzymam kciuki, żebyś wytrzymała i żeby wszystko było ok. :-)

Co do L4 to ja jestem od października i zawsze na druk wpisywany był NIP zakładu pracy i moje dane z dowodu osobistego (w tym nr dowodu).

katamisz:szok::-D.przepraszam,smieję się,ale pewnie też była bym zażenowana.masakra
dziewczyny śniło mi się ,że miałam badanie na glukozę i płakałam tam,żeby mi dali cytryne:-D,tak się was obczytałam

saffi współczuję takiej lekarki!!!Głupia baba która i tak wie lepiej!!
Słuchajcie ja trafiłam kiedyś do takiej baby w grubych szkłach taka staruszka-lekarz medycyny pracy a wiecie co mi zrobiła??Jednym ruchem niespodziewanie zdjęła biustonosz:szok::szok:Nie wyobrażacie sobie mojej miny!!Siedze w cyckonszu bo myśle "rozebrać się do pasa" no to napewno do stanika po co jej moje cycki oglądać...a ona bach!!!I stanika już nie miałam na sobie:szok::szok:I do mnie "Nie ma co się wstydzić kochanieńka!!" - masakra do dziś to pamiętam!!Wybiegłam z tego gabinetu i uprzedziłam tylko koleżankę która weszła do niej zaraz po mnie...oczywiście babka zrobiła jej to samo ;-)
Są tacy lekarze jeszcze niestety!!

A co do badania Usg to w pierwszej ciąży miałam też tylko 3 usg na całą ciążę a teraz chodzę również na kasę chorych i mam co miesiąc;-)Na pewno nie szkodzi dziecku!!

buahahahahahahaha :-D:laugh2: dano nie mialam takiego ubawu - swietne!!!!
sorki :sorry:ale nie mogłam sie powstrzymac

może ona jakas zboczona była?przez te szkła piersi wyglądały na kilka razy większe i ona się nie mogła napatrzeć:szok::-D:-D:-D

mrsmoon gratki, kamiene z serca ci pewnie spadł:tak:
Katamisz ale jaka spryciula z niej, wydawaloby sie ze jak juz starszawa to pewnie bez energii, a tu prosze jednym pociagnieciem biustonosz z ciebie zerwała, niejeden facet ma z tym problemy:-D.
Dzieczyny jak to z tymi waszymi szyjkami. oczywioscie wiem ze temat wałkowany juz milion razy, ale przeciez nie bede szukac na stronach długosci szynek. ztego co wyczytalam to przy zwyklym badaniu, w sensie paluszkiem okresla sie tylko zewn. długosc, dokladnie to na usg mozna okreslic. Moje 2 cm (troche mniej) to przy zwyklym badaniu... kurcze juz nie wiem co mam myslec, czy to duzo czy malo. niby ginek mowil ze ok., luteine kazal odstawic, ale ja to juz taka jestem niewierna, ze wszystko musze sprawdzic dwa razy.
AgataR. jako specjalistka na naszym forum w dziedzinie medycyny jak bedziesz mogla pisac to napisz cos w powyzszej kwestii. Opinie pozostałych cioć oczywiscie rowniez bardzo mile widziane

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieczyny jak to z tymi waszymi szyjkami. oczywioscie wiem ze temat wałkowany juz milion razy, ale przeciez nie bede szukac na stronach długosci szynek. ztego co wyczytalam to przy zwyklym badaniu, w sensie paluszkiem okresla sie tylko zewn. długosc, dokladnie to na usg mozna okreslic. Moje 2 cm (troche mniej) to przy zwyklym badaniu... kurcze juz nie wiem co mam myslec, czy to duzo czy malo. niby ginek mowil ze ok., luteine kazal odstawic, ale ja to juz taka jestem niewierna, ze wszystko musze sprawdzic dwa razy
Mnie do tej pory zawsze gin badał tylko palcem i zawsze mówił, że wszystko ok. Usg dopochwowego szyjki nie miałam w ogóle. No to mu wierzę - nie ma sensu szukać dziury w całym :-)

Do góry