reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Blusia to tak jak ja. Gdy mi się coś słodkiego chce zjeść, sięgam po owoce suszone. Dzięki temu nie cierpie na zaparcia, a i apetyt na słodkości zaspokojony :-)

reklama
Ja żurawinę jadłam na potęgę jak mi coś tam w moczu wychodziło. I o dziwo chyba pomogła :) Wszystko się wypłukało :) Miałam taką pakę 0,5 kg ;)

hej dziewczęta :] nie przeglądam regulranie forum więc jeśli już ktoś o to pytał to prosze nie być złym na mnie:D

czy wy macie problemy z pecherzem i czestym uczuciem jakby zapalenia pęchęrza. mnie ostatnio dopada taka dolegliwość jak tylko z domu na dłużej wyjdę a potem się musze strasznie meczyc.

a drugie pytanko do dziewczyn po cesarce. ja swoja miałam 1,5 temu. nie dawno zaczął mi sie brzuch stawiac, bałam sie ze to dziecko powoduje takie skurcze, ale lekarz powiedzial ze to konsekwecja ciecia tzw zrosty i teraz sie w ciazy naciagaja wiec bola. jak to u Was jest?

Nadrobiłam w końcu i ten wątek :-)
Mysia23 - napisałaś, że Twoja szyjka w pierwszej ciąży miała 2,5 cm i leżałaś. Moja ostatnio miała 2 i niekoniecznie leżę. Mocno mnie zmartwiłaś. :-( Czy Twój pobyt na patologii ciąży miał związek z krótką szyjką ? Aż się boję co powie mi gin w środę....
Glukoza - dostałam skierowanie w ramach NFZ, nic o zakupie nie mówili, gdy robiłam prywatnie w okresie starania się to musiałam tuptać do apteki i odczekiwać po godzinie między kolejnymi pobraniami.
Chciałam napisać o mojej amnipunkcji, jak mnie potraktowano z wynikiem. Gdy zadzwoniłam prawie 2 tyg. temu uzyskałam informacje, że wynik będzie na piśmie za ok. 2 tyg. Zadzowniłam po tygodniu aby się dowiedzieć czy coś wiadomo na co usłyszałam, że został wysłany pocztą dwa dniu po moim telefonie.... Został... Listem zwykłym... :baffled::angry::szok:Który szedł tydzień.....:shocked2: Jest ok, ale 100 % pewności nie dają. Kolejny papierek na którym jest napisane, że dziewczynka.

Kikis, ja żadnych dolegliwości po cięciu nie mam. Tyle, że u mnie trochę dłuższy czas po, więc może to też ma znaczenie.

Z pęcherzem też żadnych kłopotów nie mam. W sensie, że nie odczuwam jakiegoś bólu. A robiłaś badania, coś wykazały ?

Forever, no to gratuluję córeczki :) Jak już tyle razy potwierdzone to nie może być pomyłki :)

Forever ciekawe czy z tą amniopunkcją tak wszędzie wygląda czy akurat tak źle trafiłaś. To jak traktują tam pacjentów mocno mnie niepokoi. Oczekiwanie dwa razy dłuższe, wysyłanie wyników zwykłym listem...przecież to są poufne informacje, które mogą trafić tylko do ciebie. Szkoda im na polecony?

reklama
Do góry