kasiawilde
Fanka BB :)
A co do glukozy, to oczywiście w Anglii nie praktykuje się takiego badania, mam nadzieję, że będę w Polsce za miesiąc i może wtedy prywatnie je zrobię. Nie wiecie, czy nie będzie za późno (27-29tydzień)?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Katamisz zdecydowanie kupić i wypić w przychodni, bo przed wypiciem też mierzą cukier żeby było do czego porównać
A co do glukozy, to oczywiście w Anglii nie praktykuje się takiego badania, mam nadzieję, że będę w Polsce za miesiąc i może wtedy prywatnie je zrobię. Nie wiecie, czy nie będzie za późno (27-29tydzień)?
nawet nic nie mówcie dziewczyny, miałam 2 usg, na początku jeden raz morfologię, jedno mierzenie i ważenie... to było jakoś w 5-6 tyg. ciąży. Teraz przy każdej wizycie u położnej bada mi brzuch i sprawdza tętno dziecka detektorem. Żadnej morfologii od tylu miesięcy, nawet mnie ponownie nie zważyła, bo na nic nie narzekam, gdyby nie święta w Pl to nawet nie miałabym badania na toksoplazmozę!
aaaa zapomniałabym, ze za kazdym razem jakims paseczkiem sprawdzają czy mocz jest ok, więc chyba nie powinnam narzekać
aaaa zapomniałabym, ze za kazdym razem jakims paseczkiem sprawdzają czy mocz jest ok, więc chyba nie powinnam narzekać
Jasne, ze tak!Zeberko we wtorek idę na wizytę do gina ale podejrzewam że następne skierowanie na usg dostanę dopiero na 30tc. Najważniejsze że maleństwo dobrze się rozwija i jest zdrowe. ;-)
Traschka, niestety obciążenie cukrzycą w rodzinie znacznie podnosi prawdopodobieństwo cukrzycy ciążowej (mało tego, wiadomo, że cukrzyca ciążowa zazwyczaj kończy się po ciąży, ale już samo to, ze się ją przechodziło, powoduje, że jest duże prawdopodobieństwo, że rozwinie się "normalna" cukrzyca w ciągu kilku lat...)czy orientujecie się czy cukrzycy w rodzinie (tata, babcia) wpływa na ryzyko wystąpienia cukrzycy ciążowej? Czy to zupełnie co innego? Tak z ciekawości pytam, wiadomo że i tak muszę zrobić ten obrzydliwy test
U nas jest tak, ze sama pilnujesz czasu, co to za problem? I wchodzisz bez kolejki na pomiar.A z pilnowaniem tej godziny to powinno tak byc, ale wiem że u nas czasem robią 10 min wcześniej albo później - 3 kumpelki teraz robiły i kazda nie miała po równej godzinie - tak te pielegniary pilnuja