reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

mysia no co ty mówisz??naprawdę??
To jak ja tego lekarza mojego słuchałam??Ja myślałam ze mam wypic w domu ale ważne aby na godzine przed wizyta!!

traschka no ja tak wlasnie myslalam sobie ,że chyba nie powinnam pic sobie tego w domu sama no bo jak tak piszecie ze mozna sie zle poczuc czy cos...

Kurcze sama już nie wiem.

reklama
Ja pamiętam ze swojej ciąży, ze najpierw robiłam na czczo pobranie, później dostałam glukozę do wypicia i po godzinie robiły mi drugie pobranie...wszystko na miejscu...nie wiem czy to ma znaczenie jak sie tylko glukoze robi, bo ja miałam tez wtedy morfologię do zrobienia...
A z pilnowaniem tej godziny to powinno tak byc, ale wiem że u nas czasem robią 10 min wcześniej albo później - 3 kumpelki teraz robiły i kazda nie miała po równej godzinie - tak te pielegniary pilnuja:baffled:

To ja nie wiedziałam, że to takie skomplikowane badanie... a pielęgniarki mi dadzą tę glukozę do wypicie? Jak to smakuje?

Silva glukozę musisz sobie sama kupić i przynieść. W każdej aptece dostaniesz. Chyba nie myslisz, że polska służba zdrowia da ci coś za darmo... :)

Silva glukozę musisz sobie sama kupić i przynieść. W każdej aptece dostaniesz. Chyba nie myslisz, że polska służba zdrowia da ci coś za darmo... :)

O traschka ja w poprzedniej ciąży dostałam od nasze służby zdrowia...wiec jak teraz mi powiedziały kumpele, ze trzeba kupić, to sie zdziwiłam...

Serioooo? Lekarz mi nic nie powiedział. Może u mnie dadzą za darmo (chodzę prywatnie)? W sumie to nie wiedziałam, że coś trzeba pić, czekać, itp.:zawstydzona/y: nigdy nie miałam takiego badania....

No mi też kazał kupić a ja jak głupia latałam ostatnio i szukałam recepty :-p
Ale dalej nie wiem co mam robić...czy jechać i tam wypić i siedzieć tam godzinę czy w domu pić przed wyjściem...:nerd:
Najlepiej jak zadzwonię w poniedziałek tam do mojego gina do szpitala i zapytam położną...żeby na głupka potem nie wyjść...:rofl2:

jejku dziewczyny ale się produkujecie! gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci, przepraszam, że nie każdej z osobna ale za dużo mam zaległości :/

ja miałam usg 2 tyg. temu, ostatnie z zapewnianych mi przez angielską służbę zdrowia, wszystko ok, tylko Okruszek się tak kręcił, że nie mogli wszystkiego sprawdzić ;) no i to drugie usg, na którym moje Maleństwo pokazuje rodzicom zadek i wszystko inne... byle by tylko płci nie ujawnić, więc zaczynam się nastawiać na to, że przy takim uparciuchu możemy nie zdążyć dowiedzieć się przed porodem!

reklama
No mi też kazał kupić a ja jak głupia latałam ostatnio i szukałam recepty :-p
Ale dalej nie wiem co mam robić...czy jechać i tam wypić i siedzieć tam godzinę czy w domu pić przed wyjściem...:nerd:
Najlepiej jak zadzwonię w poniedziałek tam do mojego gina do szpitala i zapytam położną...żeby na głupka potem nie wyjść...:rofl2:

Katamisz zdecydowanie kupić i wypić w przychodni, bo przed wypiciem też mierzą cukier żeby było do czego porównać:)

Do góry