reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

zebrra po prostu ma szyjke miesiąca :))

a jak wygląda taki ciazowy jadłospis przy cukrzycy wie ktoś? nie wiem ale takie mam przeczucie że mnie też to spotka :(

reklama
Serdecznie witam :-)
WSZYSTKIM SERDECZNIE GRATULUJĘ SYNUSIÓW I CÓRECZEK!!!:blink::happy2:;-)
Naszymi przypadłościami, nie należy się zbytnio przejmować, bo jak uczy życie mimo różnych zawirowań mamy zdrowe dzieciątka pod serduchem; co tam cukrzyca czy ślad białka w moczu, najważniejsze, że rosną nam zdrowe synusie i córeczki, a my matki poradzimy sobie ze wszystkim:tak::tak::tak:
Życzę miłego i pełnego optymizmu dnia:biggrin2:

Justynka, gratuluję Kalinki, zapomniałam napisać :)

zebrra po prostu ma szyjke miesiąca :))

a jak wygląda taki ciazowy jadłospis przy cukrzycy wie ktoś? nie wiem ale takie mam przeczucie że mnie też to spotka :(
Hahah uśmiałam się z szyjki miesiąca ;) Lekarka powiedziała, że jest nieprzyzwoicie długa ;)

Napiszę Ci jeden przykładowy dzień cukrzyka (przy czym muszę dodac, ze ja nie jestem w stanie zjeść 6-ciu posiłków)

Śniadanie:
chleb żytni (3 kromki)
masło roślinne (1 łyżeczka) - swoją drogą 1 łyżeczka na 3 kromki to masakrycznie dużo ;)
wędlina drobiowa (3 plastry)
pomidor (1 średni)
szczypiorek (2 łyżeczki)
herbata bez cukru

II śniadanie:
chleb chrupki (1,5 kromki)
ser biały chudy (100g)
rzodkiewka (3 szt.)

Obiad:
Zupa ogórkowa:
mięso drobiowe chude (50g)
włoszczyzna tarta (3 łyżki)
ogórek kiszony (1 średni)
ziemniaki (1 średni)
mleko 0,5% (1 łyżka)

Kotlet bez panierki
ziemniaki (2 małe)
kalafior (1 szklanka)

Podwieczorek:
jabłko (1 szt)

Kolacja:
chleb żytni (3 kromki)
masło roślinne (1 łyżeczka)
ryba wędzona chuda
pomidor (1 średni)
szczypiorek (1 łyżeczka)
herbata bez cukru

Kolacja nocna:
chleb żytni (1 kromka)
masło roślinne
wędlina drobiowa chuda (2 plasterki)
ser żółty chudy (1 plasterek)
sałata (2 liście)

Hej mamuśki, nie zaglądam do was codziennie ze względu na dolegliwości ciążowe
ale także podziele sie z wami swoją DUMĄ ;)
Bedę miała na 80% córeczkę :-), chociaz jeszcze wybieram się na USG 4d
Kruszynka ma 380 gram i jest duzusia jak na swoj wiek :tak:, posiada wszystkie pieknie wykształcone organy, nawet paluszki liczylismy hehe, nozki ma dlugie, ale buzki pokazac nie chciala tylko z boczku widac dlugasny nosek, po tatusiu haha bo mamusia ma zgrabniusi i malusi :p
widzialam mózg a nawet pęcherz :-p
łozysko unioslo sie pieknie i jest tuż pod pepkiem, znajduje sie na tylniej scianie (nie wiem o co chodzi) ale jest OK,
szyjka z 3 cm wydłuzyla się do 3,5 :)) to dobry znak, wazne ze sie nie skraca
jestem najszczesliwsza kobieta na swiecie !!!!!!!!!!
kocham was!!!!!

aaaaa i puls ma moj skarb 150 ud/ min - jak burza :)))))))

reklama
Do góry