reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Madzioolka wielkie gratulacje:) To cudowne wiedzieć, prawda? Mozna kupować wyprawkę dla córeczki:)) A... krew nie zmienia się w trakcie życia nigdy, z jaką się urodzisz taką masz do końca:) Po prostu kiedyś noworodkom pobierali do badania krew z pępowiny a tam była krew matki i dziecka - stąd dzisiejsze pomyłki. Bo błędnie pobierana wówczas krew była wpisywana do naszych książeczek zdrowia:)

Forever oszczędzaj się kochana jak możesz, lepsze to niż późniejsze leżenie! A z tymi wynikami amniopunkcji to totalne przegięcie! Tak długo już czekasz...

reklama
forever_young, ja też mam w opisie pielektazję, ale niewielką 5,5mm. Mimo to lekarka która wykonywała usg powiedziała, że dzidzia jest zdrowa i że to nic poważnego i że u większości dzieci pielektazja zanika po porodzie. Trochę się martwiłam, pogrzebałam w necie i oto co znalazłam:

Przegląd Urologiczny - Wrodzona przeszkoda podmiedniczkowa

Chyba nie jest tak źle,co?
Myślę, że nie. Czytałam już co nieco na ten temat po poprzedniej wizycie kiedy problem się zarysował. Ja się bardziej tą szyjką martwię :-(

forever oszczędzaj się, ale nie martw się za bardzo tą szyjką - wiele kobiet chodzi z niezłym rozwarciem po parę tygodni, a potem mija termin porodu i nic;
nie słyszałam nic wcześniej o tym zamieszaniu z grupą krwi - szok!
Madzioolka gratuluję udanej wizyty, dziewczynki są fajne:)
my czekamy do czwartku na usg;

hej dziewczyny ja jestem po wizycie
Dzieciątko się ujawniło, będziemy mieli chłopca :-)
Aż się gin zdziwił, że taki duży! On ma aż 380 g w 20 tygodniu!!!!!!
wychodzi na 2 tygodnie większe dziecko!!! o matko co z moim kręgosłupem :szok::-)
I powiedział mi że jak na tak duże dziecko to mało przytyłam, ale to nic złego tzn, ze wszystko idzie na dziecko nic na mnie :-) ale fajnie
Ale ogólnie duży chłopak :-) i zdrowy jak ryba :-)
Dodatkowo daliśmy zrobić sobie 3d i nagrać płytkę, a on skakał zasłaniał się rączkami, ssał paluszek a potem dotykał noska palcem wskazującym :-) ale super
pojechaliśmy do moich rodziców pokazać płytkę - byli zachwyceni :-)
Jestem bardzo zadowolona i dumna z mojego duuużego chłopczyka

Madzia, mężuś i córunia serdecznie dziękują za gratulacje :-D:-)

Kati
gratuluję chłopczyka:-)
to niesamowite uczucie poznać płeć, mi nawet łezka poleciała ale powiedziałam że to soczewka mnie uwiera i do tego to przeziębienie :-p:-)

Tusen tylko teraz mój mąż się zastanawia znów nad imieniem i stwierdził, ze chyba Mateusz sie mu bardziej podoba :-D
zwariować można od tych chłopów :-)

reklama
Do góry