reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Doris - ale Ci się córcia pięknie do zdjęcia ułożyła:)) Jest śliczna - gratulacje!!!

Cinamon - dobre wieści:)) i może w końcu przestaniesz się przejmować głupimi koszmarami sennymi:))

Ja jutro o 10:30 mam USG, co prawda zwykłe, ale już nie mogę się doczekać. Dzisiaj specjalnie dłużej pospałam, żeby mi dzień szybciej zleciał;) No i koniecznie musze podpytać lekarza o filmik, bo ja zawsze tylko fotki dostaję....

Agatom- witaj, ja też jestem tu nówka sztuka;)

reklama
śliczne imionka dajecie swoim dzieciaczkom..

Justynka ja jak ide na wizyte do ginka to płace mu 100 zł ale w tym mam badanie i 20 minutowe usg... ze zdjęciami i opisem:) Więc nie żałuje mu tych pieniedzy bo na prawde dobry specjalista i fachowiec...
Zmieniłam ostatnio lekarza bo ten do którego chodziłam prywatnie kasował 100 zł za to że wszadził mi palec i posłuchał tętna płodu.. teraz też się do niego wybieram ale na nfz żeby mi dał skierowanie na badania! I nie zapłace mu złotówki za to że mi palcem pogrzebie:)

Co do imion to jak syn to Oliwier a dziewczynka to Konstancja:)
no mój bierze 80 zł,ale jak jest zwolnienie albo np cytologia to 100zł
a Konstancja piękne imię;-)

Doris, cudne zdjęcie :) ja też chcę już kolejne USG a to jeszcze 2 tygodnie. No nic, trzeba się w cierpliwość uzbroić ;) Ostatnio widziałam Okruszka pod koniec 13 t.c. a to już połowa 21. Dobrze, że przynajmniej ruchy czuję, to wiem, że wszystko ok :)

Moja siostra już 2 lata temu płaciła 100 za prywatną wizytę z USG, ja mam wykupione prywatne ubezpieczenie i płacę 90 zł miesięcznie, a mam wszystkie badania, USG, wizyty już darmowe. Wychodzi mi taniej niż wizyty w prywatnym gabinecie.

Ostatnia edycja:
Doris jestem pod wrażeniem Twojej córeczki.Jest śliczna.Rzadko się zdarza ,żeby lekarzowi udało się tak dobrze trafić z ujęciem aby namierzyć ten bezruch dziecka:-) w dodatku przodem.Super naprawdę.Gratuluję!

Cinamon super, że te Twoje sny to były tylko głupie sny a dzidzia rośnie w brzuszku zdrowa :-)Tylko się cieszyc!!

Ja jutro idę na usg na 11.15 .Trzymajcie za nas kciuki :tak:Nie wiem dlaczego ale odczuwam niepokój...:-(

Katamisz - zawsze odczuwamy niepokój przed wizytą i USG, to chyba normalne w naszym stanie. Ale plus jest taki, że wszystkie jestesmy już po USG genetycznym, dzidziolki są zdrowe a u nas połówki ciązy już :-).
Wszystko bedzie dobrze!

Usg polowkowe mialam miec 27.01. Ostatnie mialam 23 grudnia, takie na szybko. Dzisiaj zadzwonili do mnie z gabinetu mojej ginekolog z pytaniem czy moge przyjecha w przyszly czwartek. Ma tam byc jakis slynny specjalista od usg. Wybrali kilka kobitek "specjalnej troski" w tym mnie. Z jednej strony ciesze sie, ze bede zbadana wczesniej i to przez takiego specjaliste, ale z drugiej troche mnie zaniepokoilo ze jednak naleze do grupy ryzyka.

Zebrra pójdę napewno, bo martwi mniw ta szyjka. A czy na ten pessar nie jest już za późno?
Wiem, że pytałaś już dawno, ale przeoczyłam. Wydaje mi się, że standardowo zakłada się wczesniej, ale ja np. miałam zakładany w 33tygodniu... Więc są odstępstwa od reguły. Zakładali mi tak późno, bo dopiero wtedy szyjka zaczęła się skracać, a było za wczesnie na rodzenie tym bardziej, ze była hypotrofia płodu...

Doris, Cinamon gratulacje!

Cinamon, Iza ma racje, pomyśl trochę o sobie, nie rób nic na siłę, czy tylko dlatego, ze ktoś tego od Ciebie oczekuje! No i zmień gina jak najszybciej! Trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Doris, przecudna foteczka - właśnie choćby dlatego warto zrobić sobie 3D; dziś w tv gin mówił, że z perspektywy lekarza nie ma ono większej wartości - wszystko co potrzebne wychodzi na 2d, niemniej jednak nieoceniona jest wartość 3d dla psychiki mamy - tego zmierzyć się nie da :-)
Ja mam dziś o 19 i jak przed każdym badaniem strasznie się denerwuję!! Najbardziej się boję, że usłyszę, że dzidzia przestała oddychać - do dziś nie czuję wyraźnych ruchów i gdyby nie to, że mam to usg, to pewnie bym oszalała z niepewności.

Do góry