reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Doris - ale Ci się córcia pięknie do zdjęcia ułożyła:)) Jest śliczna - gratulacje!!!

Cinamon - dobre wieści:)) i może w końcu przestaniesz się przejmować głupimi koszmarami sennymi:))

Ja jutro o 10:30 mam USG, co prawda zwykłe, ale już nie mogę się doczekać. Dzisiaj specjalnie dłużej pospałam, żeby mi dzień szybciej zleciał;) No i koniecznie musze podpytać lekarza o filmik, bo ja zawsze tylko fotki dostaję....

Agatom- witaj, ja też jestem tu nówka sztuka;)

reklama
śliczne imionka dajecie swoim dzieciaczkom..

Justynka ja jak ide na wizyte do ginka to płace mu 100 zł ale w tym mam badanie i 20 minutowe usg... ze zdjęciami i opisem:) Więc nie żałuje mu tych pieniedzy bo na prawde dobry specjalista i fachowiec...
Zmieniłam ostatnio lekarza bo ten do którego chodziłam prywatnie kasował 100 zł za to że wszadził mi palec i posłuchał tętna płodu.. teraz też się do niego wybieram ale na nfz żeby mi dał skierowanie na badania! I nie zapłace mu złotówki za to że mi palcem pogrzebie:)

Co do imion to jak syn to Oliwier a dziewczynka to Konstancja:)
no mój bierze 80 zł,ale jak jest zwolnienie albo np cytologia to 100zł
a Konstancja piękne imię;-)

Doris, cudne zdjęcie :) ja też chcę już kolejne USG a to jeszcze 2 tygodnie. No nic, trzeba się w cierpliwość uzbroić ;) Ostatnio widziałam Okruszka pod koniec 13 t.c. a to już połowa 21. Dobrze, że przynajmniej ruchy czuję, to wiem, że wszystko ok :)

Moja siostra już 2 lata temu płaciła 100 za prywatną wizytę z USG, ja mam wykupione prywatne ubezpieczenie i płacę 90 zł miesięcznie, a mam wszystkie badania, USG, wizyty już darmowe. Wychodzi mi taniej niż wizyty w prywatnym gabinecie.

Ostatnia edycja:
Doris jestem pod wrażeniem Twojej córeczki.Jest śliczna.Rzadko się zdarza ,żeby lekarzowi udało się tak dobrze trafić z ujęciem aby namierzyć ten bezruch dziecka:-) w dodatku przodem.Super naprawdę.Gratuluję!

Cinamon super, że te Twoje sny to były tylko głupie sny a dzidzia rośnie w brzuszku zdrowa :-)Tylko się cieszyc!!

Ja jutro idę na usg na 11.15 .Trzymajcie za nas kciuki :tak:Nie wiem dlaczego ale odczuwam niepokój...:-(

Katamisz - zawsze odczuwamy niepokój przed wizytą i USG, to chyba normalne w naszym stanie. Ale plus jest taki, że wszystkie jestesmy już po USG genetycznym, dzidziolki są zdrowe a u nas połówki ciązy już :-).
Wszystko bedzie dobrze!

Usg polowkowe mialam miec 27.01. Ostatnie mialam 23 grudnia, takie na szybko. Dzisiaj zadzwonili do mnie z gabinetu mojej ginekolog z pytaniem czy moge przyjecha w przyszly czwartek. Ma tam byc jakis slynny specjalista od usg. Wybrali kilka kobitek "specjalnej troski" w tym mnie. Z jednej strony ciesze sie, ze bede zbadana wczesniej i to przez takiego specjaliste, ale z drugiej troche mnie zaniepokoilo ze jednak naleze do grupy ryzyka.

Zebrra pójdę napewno, bo martwi mniw ta szyjka. A czy na ten pessar nie jest już za późno?
Wiem, że pytałaś już dawno, ale przeoczyłam. Wydaje mi się, że standardowo zakłada się wczesniej, ale ja np. miałam zakładany w 33tygodniu... Więc są odstępstwa od reguły. Zakładali mi tak późno, bo dopiero wtedy szyjka zaczęła się skracać, a było za wczesnie na rodzenie tym bardziej, ze była hypotrofia płodu...

Doris, Cinamon gratulacje!

Cinamon, Iza ma racje, pomyśl trochę o sobie, nie rób nic na siłę, czy tylko dlatego, ze ktoś tego od Ciebie oczekuje! No i zmień gina jak najszybciej! Trzymam za Ciebie kciuki!

reklama
Doris, przecudna foteczka - właśnie choćby dlatego warto zrobić sobie 3D; dziś w tv gin mówił, że z perspektywy lekarza nie ma ono większej wartości - wszystko co potrzebne wychodzi na 2d, niemniej jednak nieoceniona jest wartość 3d dla psychiki mamy - tego zmierzyć się nie da :-)
Ja mam dziś o 19 i jak przed każdym badaniem strasznie się denerwuję!! Najbardziej się boję, że usłyszę, że dzidzia przestała oddychać - do dziś nie czuję wyraźnych ruchów i gdyby nie to, że mam to usg, to pewnie bym oszalała z niepewności.

Do góry