reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Hejka wszystkim!
Mało udzielam się na forum czerwcówek, ale cały czas was podczytuje. Mam jedno małe pytanko. Czy na każdej wizycie jesteście badane ginekologicznie? Bo ja byłam wczoraj i ostatnie dwie wizyty miałam tylko wpisane badania w kartę, zmierzone ciśnienie i tętno płodu. Czy to normalne?

reklama
Hej mamuśki, nie było mnie kilka dni ze względu na moje zabieganie :sorry2:
Lekarz prowadzący, lekarz z NFZ, zakupy no a i po trosze się źle czułam - jakieś wyczerpanie fizyczne ech!
Mała istotka ma się dobrze, ale płci pokazać mamusi nie chce :eek: no cóż ...
lekarz powiedział, że będzie wysoki człowieczek, bo udko ma już 2,5 cm ;-) a i jaki ruchliwy wiercipięta, na wydruku z usg pomachał mi rączką :-p:-D:-)

Co do wizyt z NFZ - ale oszczędzają nawet na ciężarnych!!!!!! jeśli poprzednie wyniki były w normie, to po co znów je powtarzać, wystarczy ZWYKŁA morfologia i mocz!!!!Badania są kosztowne i np toxo czy przeciwciała powtarza się DOPIERO po 20 tygodniu !!!
No wiecie co?! skur ... nic więcej!
Zapiszę się do lekarki rodzinnej, od ponad roku nie miałam u niej badan krwi wiec licze na porządne skierowanie do laboratorium z określeniem poziomu cukru, prób wątrobowych, cholesterolu i poziomu bynajmniej samego żelaza!!!
Płacimy okrutne składki, a oni nam łaskę robią, że morfologię ciężarnej zlecą?!!! Kretyni!!!

Zamiast wypoczywać jak lekarz zalecił to trzeba się nabiegać po placówkach NFZ i wyżebrać badania krwi!!!

Ostatnia edycja:
blondplatyna ja też nie mam zawsze badania, zresztą starsznie tego nie lubię w ciąży więc się cieszę.

Gosiaczek dobrze, ze u was wszystko w porządku. Ciekawe czy moje maleństwo będzie chciało się pokazać:) A co do badań, ja chyba wolę wydać 10 zł na morfologię w laboratorium niż użerać się z lekarzami i przychodniami...

Gosiaczek dobrze, ze u was wszystko w porządku. Ciekawe czy moje maleństwo będzie chciało się pokazać:) A co do badań, ja chyba wolę wydać 10 zł na morfologię w laboratorium niż użerać się z lekarzami i przychodniami...

Ja też czasami mam dość użerania się z nimi, ale, do cholery, płacę składki i po prostu NALEŻY MI SIĘ!Więc chodzę i dostaję skierowania.

Ja ostatnio robiłam badania na Toxo,Hbs i Tsh i zapłaciłam 86 zł do tego wizyta 100 zł
Plus spotkanie z Panią dr od chorób zakaźnych i kolejna 100 za wizytę bo na NFZ nie przyjmuję..
Leki wypisane na 100 % kolejna 100-wka i poszło przez 2 dni 386 zł... a zusu płacę kuźwa 890 zł miesięcznie!!!
Szlak mnie jaśnisty zalewa... po co płacę te składki skoro nawet badań nie mogę mieć bezpłatnych????

kochana chyba pomyliłaś się o jedno zero :-(lekarz pryw zleca dokladne badania a ten z NFZ daje tylko na sama morfologie i mocz, to chyba zalezy na kogo sie trafi też
Wizyta pryw 200 (z badaniem gin i usg) do tego 100 na leki , nie wspomne ze sie szykuje 250-300 za usg polowkowe - rózowo to nie jest z finansami :-(

Traschka ja też nie przepadam za tymi badaniami, ale poprostu trochę się martwiłam.
A jeśli chodzi o badania to ja też chodzę prywatnie i jestem zadowolona.
Gosiaczek a gdzie chodzisz do lekarza?

reklama
Ja ostatnio robiłam badania na Toxo,Hbs i Tsh i zapłaciłam 86 zł do tego wizyta 100 zł
Plus spotkanie z Panią dr od chorób zakaźnych i kolejna 100 za wizytę bo na NFZ nie przyjmuję..
Leki wypisane na 100 % kolejna 100-wka i poszło przez 2 dni 386 zł... a zusu płacę kuźwa 890 zł miesięcznie!!!
Szlak mnie jaśnisty zalewa... po co płacę te składki skoro nawet badań nie mogę mieć bezpłatnych????

Esz, jak ja cię dobrze rozumiem !!! :wściekła/y::-( jak nie wydrzesz siłą nic z NFZ to cię odprawia z kwitkiem!

Do góry