reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

pyra ja też mam łożysko z przodu i podobnie jak Aestima nawet mi do głowy nie przyszło żeby się tym martwić:) Uważam to za coś normalnego, maluch jest albo z przodu albo z tyłu... :) NIe martw się na zapas, naprawdę nie ma powodu!

reklama
kat- Powiem Ci, że mi też wychodzą zawsze różne wyniki w toxo (ale podobne- np igm raz 0,35 a innym razem 0,50), ponoć mogą być takie wahania w wynikach i nic złego to nie oznacza. Po prostu rzadko wychodzi idealnie taka sama wartość, więc nie martw się;)

Cześć Dziewczyny
Odebrałam dziś wyniki z morfologii i moczu i trochę się denerwuję, bo mam podwyższone leukocyty we krwi (norma jest do 10) a ja mam 11,7. czytam i czytam na necie różne informacje na ten temat i znalazłam taki zapis, że w ciąży norma leukocytów jest do 15 i trochę mnie to uspokoiło ale nie do końca :-(. Poza tym jakieś neutrofile też mam podwyższone też nieznacznie bo mam 79 a norma do 70 jest ale zawsze. I te neutrofile PODOBNO też mogą być trochę wyższe w ciąży ale jakoś ciężko mi samą siebie przekonać!!!!!!
Może, któraś z was ma większą wiedzę na temat tych wyników niż ja????

Doris ja w każdej morfologii mam podwyższone leukocyty i neutrofile, któraś też już o tym pisała. Moja ginka się śmiała i mówiła, że co druga ciężarna się tym martwi a to są doskonałe wyniki w ciąży:) Także głowa do góry, tak ma być!

heja dalej nie wiem co mi siedzi w brzuszku !!!:wściekła/y:

dowiem sie 17 na genetycznymbo dzis nie mialam takiego usg zeby małego po podglądać, pani tylko sprawdziła mu serduszko..

ale dobra wiadomosc jest taka ze krwiak sie wchłonął :) mozemy juz sie przytulac i w ogóle :)

za to cisnienie mam za wysokie i dołozyła mi nowe tabletki plus na odkazenie plus tarczycowe i wyszło mi 20 tabletek dziennie do zjedzenia :(

Ironia...dobrze że z dzidizolkiem wszystko w porządeczku i krwiaczka nie ma...z ciśnieniem uważaj...ja tak mialam w pierwszej ciąży...ale i tak super wieści

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, najważniejsze że maluszki zdrowe :)
Iza, gratki córci :)
Doris, a sprawdzałaś normy w necie? Te co są podane na wynikach nie są dla ciężarnych. Poszukaj norm dla kobiet w ciąży, tam często te wskaźniki mają inny zakres.

reklama
Scan 19w5d.JPG Moja dzidzia zasłoniła rączką buzię :-)
Ale mi dziwnie z myślą, że w brzuszku rośnie dziewczynka :-)

Ironia - świetnie, że krwiaczka już nie ma :-) Może troszkę później dowiesz się o płeć Twojego lokatora, ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa :)

Do góry