reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Iza ,Aestima gratuluję dużych dzieci i udanych USG!!!!!!!! U mnie jeszcze hen hen do połówkowego, ale za to plamienia całkiem ustały więc jesteśmy dobrej myśli:)

reklama
Izunia gratulation:tak:. ja tez bym chciała juz na 100%wiedzieć,że to córa.
a co do niespodzianki przy porodzie,to ja zbyt niecierpliwa jestem:-D

Cześć dziewczyny:) ja już po wizycie. Niby wszystko jest ok,ale ja sie martwie:/
Dzidziuś jest ułożony pupcią do dołu a do tego mam łożysko ułożone z przodu. Lekarz mówił,ze jest ok ale ja źle się z tym czuje:/

Synuś nie chciał dzis pokazać siurka, ale wszystko jest ok:) Nadal o tydzień większy:) Od główki do pupy ma 12,5 cm:)

Iza i Aestimaaaa wam Gratuluje:)

Pyra, nie matrw się, dzidziuś ma jeszcze 20 tygodni, żeby się obrócić, a łożysko na przedniej ścianie to nic nienormalnego, najważniejsze, żeby nie było za nisko:)

12,5 cm:))) To pewnie jak się wyprostuje to ma ze 20:)

Głowa do góry!!!

Dzięki Silva za słowa otuchy:)
Mój lekarz mówił mi to samo,tylko wiecie jak to jest...
Chciałybyśmy słyszeć tylko te dobre rzeczy a tych złych nie:/
Gin mówił,ze moze miec nawet i 25cm. jakby się wyciagnoł:) Zastanawia mnie gdzie on się tam mieści:)

Wiem Pyra, ja też się martwię jak tylko lekarz zrobi nie taką minę jak powinien i analizuję potem w domu o czym on myślał i czy na pewno wszystko jest ok. Ciężarówki mają tendencję do samonakręcania paniki:) Ja też się martwię moim łożyskiem na ujściu szyjki, chociaż lekarz zepewnia że u 99% kobiet do 32 tc się podniosi... ale ja i tak się będę do tego czasu martwić, tak już przyszłe mamy mają i już:)

reklama
Nie rozumiem Pyra czemu Cię martwi ułożenie dzidziusia, przecież na tym etapie jest zmienne- mój na każdej wizycie jest w innej pozycji. Na razie mają dużo miejsca, to fikają i co chwila zmieniają ułożenie:)
Ja też mam łóżysko z przodu i nie widzę w tym nic niepokojącego:) NO, trochę tylko szkoda, ze przez to słabiej czuć ruchy, ale przecież nie to jest najważniejsze, tylko to żeby dzidzius był zdrowy:)
Także nie martw się, bo nie masz czym:)

Do góry