reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Silva NO I TAK JUŻ BĘDZIE:) Takie już jesteśmy:)

Aestima Gin mi tez powiedział,ze może się zmienić położenie dzidziusia,ale w tym momencie jest nie prawidłowe i przez to czuje niepokój. Ale ja bardzo dobrze i często czuje ruchy malucha,wiec mi to nie przeszkadza:)

reklama
Iza, wspaniałe wieści !!! gratuluję córeczki i baaardzo się cieszę, że tak zdrowo rośnie !!!
Aestima ... hehe ... Ty się nie nastawiaj na poród pod koniec maja :-pmoja córa też na usg byłą taaaka wielka, że miałam ją mieć już na święta ... poród wywołali wreszcie prawie w połowie stycznia ;-)
też się bardzo cieszę, że u maluszka wszystko OK :-):-):-)
Pyra, nic się nie martw !!! na tym etapie to maluchy chyba co chwilę zmieniają położenie ;-) do porodu zdąży się jeszcze pięknie ustawić :tak:

Aestima Gin mi tez powiedział,ze może się zmienić położenie dzidziusia,ale w tym momencie jest nie prawidłowe i przez to czuje niepokój. Ale ja bardzo dobrze i często czuje ruchy malucha,wiec mi to nie przeszkadza:)

Jakiś niepoważny ten gin - co on Cię tak denerwuje niepotrzebnie? Że ruchy za wcześnie, że ułożenie nie takie? Ruchy każda z nas czuje kiedy indziej, a jeśli idzie o ułożenie, maluchy przed samym porodem potrafią zmienić pozycję, a teraz, tak jak pisze Aestima - mają mnóstwo miejsca i korzystają, fikając koziołki! :-) Tak więc naprawdę nie masz się co martwić!

Ja też już po randce..

Troszkę podłamana jestem.. oczywiście z dzidziem wszystko ok.. ale wyniki Toxoplazmozy mam złe..
Toxo-IgM 1.860 COI
Toxo-IgG < 0.130 IU/ml..

Możecie mi coś doradzić? Jestem zielona w tej kwesti.. w pierwszej ciąży tego nie miałam.
Lekarz dał mi skierowanie do Pani Doktor od chorób zakaźnych.. a ja jestem przerażona..
No płci dalej nie znam bo sie tak ułożył że nie było widać... na dodatek się po dupci drapał!
Ma już 13 cm ale nie wiem ile warzy..za to szyjka mega długa i zamknięta i na dodatek załamana.. także nie ma obaw że puści..
Już wiem też że raczej rodzić SN nie bedę... już mi to zapowiedział, żebym się nie nastawiała bo za duże ryzyko pęknięcia blizny po cc mimo że już prawie 4 lata minęły.. a dziacko się zapowiada wieksze niż na 2.5 kg.. Poradzcie coś z tą toxoplazmozą... bo mi się ryczeć chce..

ważne,że dziecko zdrowe:tak:
a co do toxo to ja nic nie wiem, sama takiego badania nie miałam i nawet nie wiem czy miałam styczność.
co do cc to jestem troche zdziwiona,że nie możesz sama rodzić,bo znam dziewczyny,co rodziły przez cc ,a potem sn.może zapytaj innego lekarza?

Toxo podobno najniebezpieczniejsza jest w I trymestrze, ale potem już mniej. Jest jakiś specjalny lek na to, nie pamiętam nazwy. Trzeba go brak i toxo przechodzi:) Ważne, że masz czujnego lekarza i zlecił Ci to badanie. Podobno powinno być robione w każdym trymestrze, szczególnie u osób w grupie ryzyka, ja też się muszę przypomnieć lekarzowi.

A póki co nie martw się i leć jak najszybciej do tej specjalistki!

dziewczyny jak czytam te posty, to buzia nie przestaje mi się uśmiechać!!! :-)
rewelacja!
poczytam Was trochę i od razu mi lepiej...

Izunia gratuluje córeczki :happy: czekam na zdjęcia!
Ja też mam jutro wizyte, więc proszę o kciuki...
Może dowiem się jakiej płci jest ten bąbel co we mnie rośnie!
:rofl2::rofl2::rofl2:

całuje Was wszystkie gorąco :blink:

Ja też już po randce..

Troszkę podłamana jestem.. oczywiście z dzidziem wszystko ok.. ale wyniki Toxoplazmozy mam złe..
Toxo-IgM 1.860 COI
Toxo-IgG < 0.130 IU/ml..

Możecie mi coś doradzić? Jestem zielona w tej kwesti.. w pierwszej ciąży tego nie miałam.
Lekarz dał mi skierowanie do Pani Doktor od chorób zakaźnych.. a ja jestem przerażona..

Dzastina222 a czy miałaś wyniki robione na początku ciąży, żeby je porównać?
Ja właśnie robiłam drugi raz i mi wyszły akurat odwrotnie:
IgG 60 U/ml (wcześniej miałam 51)
IgM 0,18 index (wcześniej miałam 0,12 index).
Na te ierwsze wyniki gin powiedział, że byłam kiedyś chora, a teraz jest ok. Wizytę mam jutro, więc ciekawa jestem co mi powie tym razem.
Ale Ty masz odwrotnie u siebie, IgM większe niż IgG.

reklama
Do góry