reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Forever, coś Ty spać nie możesz????
Niedziela, 6 rano a Ty już na forum :-).
Przyzwyczajasz się już do tego jak będzie jak będzie Dzidzia????

reklama
Ano akurat dziś nie mogłam już o tej porze, ale zdrzemnęłam się jeszcze po śniadaniu ze 2 h :-) Już się przekonałam, że nie ma co się przewracać z łóżku - zresztą i Młoda/Młody spać nie daje - tylko lepiej cokolwiek zrobić. :happy:

Przede wszystkim dziękuję Wam za kciukaski i proszę o trzymanie przy każdej takiej wizycie, to najwyraźniej to działa :-)

Dzidzia ma się dobrze, a może powinnam już pisać, że... córeczka ma się dobrze :-), wszystko prawidłowo rozwinięte, waga Małej to 357g, BPD (wymiar 2-ciemieniowy główki) 46mm, HC (obwód główki)174cm, AC (obwód brzuszka)157 mm, FL (długość kości udowej) 31mm, Średnica móżdżku 19mm, kość nosowa 5.5mm, fałd karku 3.6mm, szerokość komory bocznej mózgu 6.1mm, rytm ok 140/min. Łożysko na ścianie przedniej, ale jak dr powiedziała, poza ryzykiem przodowania (łożysko 24mm od ujścia wewnętrznego /a granicą jest 2cm/). Długość szyjki 38mm, więc jakimś cudem jest dłuższa niż 5 tyg temu :-). Więcej Wam pisać nie będę, bo badanie jest aż na całej stronie formatu A4 :-) Dostaliśmy dla siebie 3 fotki w 3D, mąż zabrał je do pracy, żeby pokazać swoją córę :-) a wieczorkiem poskanuje.
To chyba wszystko napisałam.... :-)

Forever_young Ty chyba pisałaś, o usg na Żelaznej. Ja jestem przeszczęśliwa. Pani dr (młoda dziewczyna), przesunęła monitor tak, że wszystko widziałam. Mąż stał sobie w moich nogach. Chwilę się przypatrywała (zaczęła od mózgu), po czym powiedziała, że przeprasza, że nic nie mówi, ale pewne badania wymagają od niej skupienia i zaraz nam wszystko powie i pokaże. Przebadała wszystko dokładnie, zapytała (czyli uszanowała) nas czy chcemy znać płeć, porobiła dla nas zdjęcia. Jeśli będę miała robić jeszcze usg w szpitalu, to pewnie się do niej zapiszę :-)

Aha no i zapomniałam dodać - był poruszany temat czy na badania z krwi na czczo, czy po śniadaniu. Położna mi dzisiaj powiedziała, że ciężarna powinna być po śniadaniu, na glukozę z obciążeniem 50g również po śniadaniu a przy glukozie 75g już na czczo. Ja nauczona byłam, że nigdy nie jem śniadania jak idę na badanie, ale położna powiedziała, że jak ciężarna zje śniadanko, to ciśnienie jest inne (najwyraźniej krew mi wolno płynęła) :-)

reklama
Izunia- wspaniale! Wspaniale, ze dzidzia zdrowiutka, że z szyjką ok no i że córeczka:)) Pewnie będzie śliczną blondyneczką- jak Ty:) Ale się cieszę, naprawdę:) Ciekawe co Igor powie na siostrę:) A masz już jakieś imiona dla dziewczynki wybrane??

Wymiary (bpd, ac, fl itd) Twojej dzidzi niemal identyczne jak u mojej:)

Do góry