reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Aestima super wieści! Własnie, pochwal się ile maluch waży, jaką ma długość kości udowej, jak główka itd :)

Emiolka, na Twoim miejscu długo bym nie czekała, tylko poszła do innego gina, powiedziała co Cię niepokoi i poprosiła o konsultację... Nie ma co czekać tych 3 tygodni, bo albo nie jest tak źle jak Ci się wydaje i niepotrzebnie będziesz się stresować, albo trzeba np. założyć pessar (szew na szyjkę macicy)

reklama
Aestima ja też gratuluję z całego serduszka tak dobrych wieści!!Miło było słuchać na
pewno.Mnie też na każdym usg każde słowo lekarza uspokaja...do kolejnej wizyty musi zawsze starczyć;-)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia...a sobie wytrwałości w pracy przez całe 8 godzin!!:angry:

Zebrra- waży 330 gram, lekarz nie powiedział ile ma cm, ale mierzył poszczególne kości- muszę rozszyfrować te skróty na usg, zeby wiedzieć ile która ma:) W każdym bądź razie mózg się pięknie rozwija- o 1,5 tyg. do przodu. Serduszko i przepływy też ok (149 u/min), pokazał nam oczka i wargi (nie ma żadnych rozszczepień), mały ruszał paluszkami i gin powiedział, ze to świadczy o prawidłowym rozwoju neurologicznym. No po prostu idealne dziecko! A stópki ma taaakie piękne... Oglądamy co chwilę filmik i po prostu miłość i duma nas rozpiera:)))

Dziewczyny odnosnie tych super wypasionych usg... to ja się nie zgadzam że jest tak pięknie i kolorowo... jak byłam z Czarkiem w ciązy w 32 tc to pojechałam na takie usg i uwierzcie mi że to nic wspaniałego.. mały się ciągle ruszał i zamiast pięknego widoku buziuni na monitorze pojawiało się coś strasznego... cos co wcale nie przypominało dziecka... nie chce wam tego opisywać szczegółowo ale jedno jest pewne ja już nigdy wiecej na takie usg nie pojadę... bo po nocach spać nie mogłam.. tak se dobrze narobiłam! Coś okropnego... oczywiście zrobicie jak bedziecie chciały...ja osobiście odrazdzam. Lepsze jest to zwykłe usg... widać szczegóły ale nie za dużo..
No właśnie....:baffled:
I chyba ja sobie odpuszczę ten wypas.

No właśnie nie dał żadnych zaleceń. Jakiś taki olewający stosunek ma:-(
Szyjka skróciła się z 4 cm.
2 cm w ciągu 3 tyg, to bardzo dużo. Czy się mylę?

Mojej koleżance założyli pessar jak jej się szyjka skróciła do 2 cm. Moja poprzednia ginka też miała olewający stosunek to pewnych rzeczy, więc ją zmieniłam - Tobie polecam zrobić to samo.

Tak, wiem zmienię gina. Nie chcę się niepotrzebnie stresować :tak:
Będę chodzić prywatnie do ginki, która bierze 150 zł za wizytę:szok: Ale czego się nie robi dla maleństwa...

Ja jestem zadowolona ze swojej decyzji. Obecna ginka nigdy nie pozostawiła mnie w niepewności i wiem, że mogę na nią liczyć czy zapytać o każdy drobiazg.

reklama
Ja płacę 200 zł, ale mam zawsze USG. Cóż zrobić. :-( Państwowo to tak naprawdę po skierowania tylko chodzę na różne badania, bo tak to bym nic nie wiedziała ani widziała skoro nie ma monitora dla pacjentki :baffled: :angry:

Do góry