reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
a który kupiłaś bo ja jeden kupiłam i musiałam sprzedać i kupić inny bo ten pierwszy od 21 tyg był.

Detektor tętna płodu Baby Sound B

ItemImg.axd

Dziewczyny wklejcie fotki swoich sprzętow, ten co kupilam jest od 12 tc.

Jak bede spokojna o dziecko to odrazu się odpreżę i przestane wsłuchiwac się w swoje ciało
No i przestane się bać każdej kolejnej wizyty - rozpocznie się cudowny II trymestr ;))))
JUz się nie moge doczekać kiedy paczuszka doleci !!!!

Ostatnia edycja:
Gosiaczek - niestety ten detektor nie doleciał do Polski przed świętami a leciał z Holandii, więc mąż wyszukał sklepu w Wawie, gdzie od ręki sprzedawali detektory. Znalazł taki, który ma Doris
Detektor tętna płodu AngelSounds + żel USG (1375308773) - Aukcje internetowe Allegro , tylko kolor zielony :-) Na tym niestety tętno się nie wyświetla, ale jest bardzo czuły i naprawdę uspokaja. Ja co prawda już czuję ruchy dzieciątka, ale czasami przykładam sobie detektor. Najlepszy widok był mojego synka, kiedy nałożył sobie słuchawki na uszy i posłuchał bicia serucha maleństwa. Śmiał się pełną buzią :-)

Doris ja mam identyczny, jestem bardzo zadowolona, serduszko słychać na całego.
Jestem już po wizycie i wiecie co? Pozytywne myslenie i wizualizowanie w myślach si,ę przydało:))))Torbiel się zmniejszyła o połowę:)))))))i na pewno całkiem zniknie- jestem pewna!
Co do łożyska wciąż jest małe rozwarstwienie i stąd plamienia, ale to nie zagraża ciąży,ważne aby dalej się nie odklejało. Dzidziuś zdrowy, ma gdzieś te moje problemy z łożyskiem:)fika jak ryba w wodzie:)
Sylwia z krwawieniem biegiem do lekarza.A już ucisk na pęcherz plus krople krwi to powód do jazdy na ip. Pamiętam że jak zaczęłąm brać luteinę poleciała mi kropla, dwie czystej krwi i od razu pojechałam do gina. Każde krwawienie musi być skonsultowane, krew nie ma prawa lecieć w ciąży, można ewentualnie plamić.
Izabela nospa nie szkodzi a w naszym przypadku pomaga. Ja biorę regularnie 3 razy dwie tabletki( forte to są dwie nospy w jednej)i tak samo robiłam w pierwszej ciąży, lekarz który obie ciąże prowadzi tak zaordynował. Do tego przy mocnych skurczach brałam czopki scopolan. Zosią nic nie pomagało, nawet po nospie forte szybko brzuch znowu się napinał, ale teraz regularna nospa bardzo pomaga, chyba dlatego że bardzo pilnuję dawek i robię to rzeczywiście regularnie.

Antar a jak dawkujesz sobie nospę? Ja na początku ciąży brałam nospę forte (ból brzucha), bo przepisała mi ją poprzednia ginka. Później przerwałam branie, bo ani brzuch nie bolał, ani skurczy żadnych nie miałam, poza tym obecna ginka mówiła, że jeśli nic nie boli to nie brać. Dobrze, że w środę mam podejść do lekarza to na pewno zapytam o branie nospy. 10.01 mam usg i wtedy też mam badanie szyjki.

Antar...super że jest lepiej...masz rację że dużo zależy od naszego nastawienia i myślenia...oby tak dalej...
Sylwia...daj znać co z Wami?

reklama
Do góry