reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

Kurcze biedna Sylwia... w pierwszej ciąży miałam podobnie..ale okazało się że to zapalenie ostre pęcherza! I podejżewam że u Sylwi jest to samo a krwawienie było z pęcherza. jeśli pojechała na IP to zrobiom jej badania i posiew moczu i na pewno ją zostawią kilka dni na obsewacji.. ze mną tak było. Oczywiscie mam nadzieje że to własie to a nic gorszego..

reklama
Gosiaczek - niestety ten detektor nie doleciał do Polski przed świętami a leciał z Holandii, więc mąż wyszukał sklepu w Wawie, gdzie od ręki sprzedawali detektory. Znalazł taki, który ma Doris
Detektor tętna płodu AngelSounds + żel USG (1375308773) - Aukcje internetowe Allegro , tylko kolor zielony :-) Na tym niestety tętno się nie wyświetla, ale jest bardzo czuły i naprawdę uspokaja. Ja co prawda już czuję ruchy dzieciątka, ale czasami przykładam sobie detektor. Najlepszy widok był mojego synka, kiedy nałożył sobie słuchawki na uszy i posłuchał bicia serucha maleństwa. Śmiał się pełną buzią :-)

A mi dziś znów sie śniło, że poronilam - zapisalam sie na usg w poniedzialek bo ostatnio cos za dobrze sie czuje, ta panika mnie wykonczy, mam nadzieję ze ten doppler szybko doleci :-(

jakbyś poroniła to na pewno byś się dobrze nie czuła,więc się nie martw.ja się czuję caly czas jak bym w ciązy nie była,lesze to niż wymioty i bóle brzucha

Gosiaczek ja też mam okropne sny.Dzisiaj mi śniło że moja przyjaciółka urodziła martwego synka, a potem ja leciałam samolotem który spadał a ja kurczowo ściskałam moją Zosię modląc się by ona przeżyła. Masakra,obudziłam się zlana potem o 5 rano i już potem nie zasnęłam.
Mnie często boli brzuch,gdzies tak co drugi dzień. Czasem jest to taki mocny ból że mam ochotę coś wziąść , ale nie przejmuję się aż tak bo przy wielości problemów ciążowych, gdybym się jeszcze bólem przejmowała to bym chyba zfiksowała.
Izabela ja biorę nospę o 8, 14 i 20, dwie tabletki na raz. Gin mi tak przepisał pamiętając przeboje z pierwszej ciąży. Jak stężenie nospy rośnie brzuszek ładnie odpoczywa więc nawet bez brania takie "rozkurczenie " może się utrzymywać, ale po ilkudniach zaczynają skurczybyki znowu( jak stężenie spada)więc ja nie przestaję brać. Nie chcę skończyć na fenoterolu.

No i byłam na ip. Normalnie szok przeżyłam jaka tam miła "obsługa". W każdym razie z dzidzia wszystko ok, to krwawienie pani doktor (jakby nie było też przemiła - zakonnica) stwierdziła, ze jakieś naczynko w szyjce musiało peknąć.
Ja się tu martwię, a dzidzi nic sobie z tego nie robi. Bryka na całego, bawiło się pępowiną, i jakieś takie wygibasy wyprawiało. :-)
Pytałam, czy płeć widać, a Ona na to że wstydziuch będzie, bo nie chce pokazać. I że ma pozycję siedzącą no to nic nie widać.

Misialina jak wszystkie tam są takie te położne to aż chce się tam iść rodzić. Jak wyszłam z USG to ta położna z ip wybiegła za mną i pyta co z dzieckiem i czy wszystko ok? :szok:

dzięki dziewczyny za wsparcie :-)
Napisała mi jeszcze, że mam ścianę przednią łożyska, czy to znaczy, że mogę wcześniej czuć ruchy dziecka?
a cha i dł szyjki 47 mm. A ile wy macie?

reklama
Do góry