reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

ja dzis tez mialam wizyte u ginki
tylko ze bez usg tylko "macankowe" bylo. Wszystko wg niej ok, szyjka zamknieta, wszystko na swoim miejscu... waga w miejscu - NIC nie przytylam jeszcze a brzuch wywala :dry: Ale jem calkiem inaczej niz z marcelkiem w ciazy, tam bylam aktywna fizycznie caly czas prawie i jadlam wszystko i wszedzie :-D a teraz mdlosci do konca 3 miesiaca i teraz tez czasami lapia... jem czesto ale malutkie ilosci. No i dostalam pierwsze L4 na 30 dni ;-) Umowilam sie na polowkowe usg na 27 stycznia. Juz sie doczekac nie moge...

reklama
Po wizycie pojechaliśmy na zakupy i tak zeszło... padam ze zmęczenia ale jestem mega szczęśliwa!!!

No więc dzidziuś ma 9 cm... widziałam jego serduszko ( 4 komorowe) żołądek, pęcherz..paluszki i stópki i nawet usta widziałam:)
No i co najważniejsze na 100 % znam już płeć:):):) BĘDĘ MIAŁA SYNKA:) widziałam siurka i jajka jak dzwony:) Wiec bedzie Oliwierek:)
Fikał koziołki, łapał się za główkę i klaskał rączkami... serio!!! Mieliśmy z lekarzem nie zły ubaw:):):) Następna wizyta za miesiąc i musze zrobić kilka badań do tego,... i wiecie co mi powiedział?
Że na każdej wizycie bedzie mi robił własnie takie fajne usg... bo to wspaniały czas dla kobiety i nie zapomniany:)
Tomek szczęśliwy!!! Dzidzia zdrowa i żwawa:):)

reklama
Dziękuję dziewczyny:)
Zanim zaszłam w ciążę, razem z M bardzo podobało nam się imie Oliwier i tak też zostało, nawet nie przyszło nam do głowy inne imie...:)
Odnoście jajeczek:) Jak leżałam na usg to doktor wjechał tam małemu między nóżki i zanim zdążył co kolwiek do mnie powiedzieć ja krzyknęłam " Ale jaja" zrobiło mi się głupio i powiedziałam " Za przeproszeniem" Słuchajcie lekarz tak się śmiał, że sobie przykucnoł...A mój okrzyk radości było słychać na korytarzu:):):) bo serialnie... jak tam najechał to widać było ślicznie dzwoneczki i małą " armatkę" tak wyraźnie że nie trzeba było mi od niego potwierdzenia że to syn:) mam doświadczenie z poprzedniej ciąży wiec wiem jak wyglądają męskie narządy płciowe:) więc zabłysłam swoją wiedzą:) ale emocje mnie poniosły:)

A słuchajcie jak dziś piekłam makowce... mój syn przychodzi do mnie i mi mówi... " MAMO JESTEŚ MOJĄ KUREWNĄ!!!" czytaj " Królewną" myślałam że jajo zniosę...

Do góry