reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

antar ciekawe jak bedzie u mnie :) ja tez plackiem nie leze ciagle bo sie nie da...ale nie siedze przy kompie po 6 h tylko czytam ksiazki i spaceruje po domku :)

reklama
Antar wiedziałam że wszystko bedzie dobrze:) Jeszcze troszkę i krwiaczek pójdzie w zapomnienie...
Forever gratuluję dziołszki...ach.. moje marzenie:)
Może dziś sie dowiem czegoś wiecej na temat płci mojego maleństwa:)
dobra zmykam dziewczyny...proszę o kciukaski o 13:50 :) buziaki zostawiam:)

Hej mamuśki ;-) strasznie się bałam wczorajszej wizyty, ale jak się okazało "nie taki diabeł straszny"
TSH ma prawo być nieco obniżone w ciąży, ale badanie powtórzymy za miesiąc, maleństwo nie chciało pokazać płci
leżało z nóżkami pod brodą :-p Ciśnienie z wizyty na wizytę coraz wyższe (stąd te okrutne migreny!!!!!) - mam mierzyć codziennie i jak będzie wysokie to włączamy leki. Aaaa no i mam łożysko dość nisko - zdaniem lekarza - powinno się podnosić, ale jeśli tak nie będzie to grozi mi cesarskie cięcie. To się nazywa "łożysko przodujące" czy jakoś tak. No a sama waga stoi w miejscu, lekarz uważa, że powinnam chociaż 1 kg przytyć. No ale jem 5 razy dziennie małe porcje (by nie doprowadzać do mdłości i zgagi) sporo warzyw owoców, chude mięso, kasze, soki i mleko + witaminy dla kobiet w ciąży. Sam brzuszek już widać . Przy 60 kg to wzrost wagi chyba tak nie galopuje, nigdy nie miałam niedowagi. Moja mama w obu ciążach przybrała po 8 kg, moze to rodzinne. Chudo nie wyglądam, to na pewno więc chyba jeszcze martwić się nie muszę. Od lutego pewnie się zacznie szybki przyrost masy.

Antar ogromnei się cieszę, że krwiaczek się zmniejsza! Niebawem całkiem zniknie:)

Gosiaczek gratki!!! Widzisz, wszystkim sie za bardzo przejmujemy, zupełnie niepotrzebnie:) Ja też się stresowałam ale jest super:)

dziewczyny przynoście tylko takie dobre wieści, gratuluję wam wizyt i życzę wszystkim żeby dzidzie się okazały dziewczynkami lub chłopczykami, tak jak mamusie sobie tego wymarzą :-)

Ja mam wizytę dopiero 5 stycznia, a już nie mogę się doczekać....

trzymam kciuki za was wszystkie dzisiaj

malenstwoab39.jpg

to moje malenstwo tydzien temu na USG :) dzis juz 15 tydzien i 3 dni stuklo ale ten czas leci:):)

reklama
Dziewczyny ja już po. Maleństwo ładnie rośnie :-)
Moja szyjka jest "długa jak łabędzia" Ma 4 cm.
Po zmolestowaniu lekarki o płeć powiedziała, że nie jest pewna, ale chyba coś tam dynda.
Więcej dowiem się 18 stycznia na usg połówkowym. Trzeci chłop w domu ( a z psem czwarty) to będzie wyzwanie :-D

Ostatnia edycja:
Do góry