reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Dziewczynki, u mnie sytuacja wygląda tak, ze maluch generalnie tak jak 2 tygodnie temu, jest o tydzień większy. Natomiast lewa miedniczka nerkowa jest powiększona. Trzeba to obserwować, bo może albo rosnąć albo się zatrzymać. Jeśli będzie szybko rosło konieczny będzie zabieg wewnątrzmaciczny. Szybko wzrost może prowadzić do wodonercza... Nie wiem czy coś zrozumiałyście, mam nadzieję, ze tak :)

W opisie mam napisane - Pielektazja miedniczki nerkowej po lewej stronie.

No i tak, jak pisałam na 100% chłopak :)

Ostatnia edycja:
Zebrra nigdy nie słyszałam o czymś takim, ale mam ogromną nadzieję, że uda ci się przez to przejść bez żadnej ingerencji! Ważne, że maluch ładnie rośnie, gratuluję syna! Trzymam kciuki aby było wszystko dobrze!!!

Traschka gratuluję z całego serducha... szkoda że się dzidzia nie pokazała na 100 % ale ważne że wszystko ok.. 14 cm to juz duże bobo.. pewno nie długo ruchy poczujesz:) ja mam takie schizy że moje dziecko nie rośnie i ciągle ma 4 cm... tak jak na ostatniej wizycie.. może dlatego że przytyłam aż całe 8 dag... serio tyle szczeliłam od początku ciąży... to tez mnie troche martwi ale przecież jem normalnie tylko mało a często... co by żołądka nie obciążać... moja koleżanka powiedziała mi wczoraj że gdyby nie wiedziała że jestem w ciaży to by się nie kapła bo nic po mnie nie widać:(:(:( a mi się wydaję że brzuch mam wieelllkkkiii.. ale to chyba moja psycha płata mi takiego figla..

Zebra mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze. Kiedy masz następną wizytę? Bo chyba teraz częściej bedziesz chodzić na kontrole?

A ja mam wizytę jutro o 13:50... jeszcze udało mi się zarejestrować w tym tygodniu i bardzo się cieszę:) Może też poznam płeć dzidziolka na 100 % ??? Bardzo bym chciała...

Moja intuicja mi mówi że syn... ale widze że dziewczynom coś ta intuicja szwankuje to może moja też się pomyli??? hi hi hi bardzo bym chciała.. kupować śpiochy w kwiatki:):):) no nic okaże się jutro... pewno znów nie bede mogła spać cała noc hi hi hi:)

Dzastina ja przez trzy miesiące nie przytyłam komlpetnie nic, a od ostatniej wizyty 3kg!! Masakra... ale to pewnie dlatego, że nie mam już mdłości i wcinam wielkie buły z masłęm. Nie potrafię sobie tego odmówić :( Życzę udanej wizyty i oby wasz szkrab chciał współpracować bardziej od mojego! :)

reklama
Traschka -gratuluję udanej wizyty!!!!!
Zebrra - Gratulacje!!!!! Synuś!!!!!
A co do tej pielektazji to się nie martw, bo to od tego jak dzidzia wypije za dużo wód płodowych i jeszcze się nie wysiusia (przynajmniej tak słyszałam)

Do góry