reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Izabela świetne wieści...
a ja wam nie pisalam ale muszę się pochwalić że w tym tygodniu bylam u nowego gina i właśnie na 90% znalazłam tego własciwego:) wgabinecie siedziała 30 minut!!! a większość rozmawiałysmy o tym co mnie spotkało w tamtej przychodni...już mam nadzieję że nie będę wam więcej narzekać...chodzę na nfz ale ze dwa, trzy razy pójdę na usg prywatnie żeby dokładnie oberzeć malucha...dzięki że mnie wspierałyście:) kochane jesteście:)
mam tylko nadzieje że bez problemu da mi l4 jak juz nie będe miała siły jeździć tymi chorymi pociągami do pracy bo już zaczynam powoli być bardzo tym zmęczona i siedzeniem 8 godzin równiez...

właśnie nie wiem czuje takie ruchy w maciczce :( bezbolesne

jak są bezbolesne, to raczej nie skurcze...

Dzięki dziewczyny :-) Ja jak wchodzę do lekarza, to nie umiem nie zapytać o looknięcie na maluszka, mimo że niby nie po to przyszłam....
W środę mam wizytę u ginki. Ciekawe jak tam moja cytologia i badania (morfologia,mocz+przeciwciała), no i ciekawe co powie na szyjkę... Gdyby mi dzisiaj lekarz powiedział, że to synek, to bym powiedziała już mężowi, ale ponieważ przy dokładnym usg niestety jeszcze nic dokładnie nie widać, to musimy poczekać na kolejne usg :-)

Tusen - mam nadzieję, że Ty również wkrótce zobaczysz swojego lokatora :-)!
Anii - wiem, jak ważne jest trafić na dobrego lekarza. Świetnie, że w końcu znalazłaś dobrzego :-) Ja na Twoim miejscu już bym poszła na zwolnienie. Pracowałam w pierwszej i trzeciej ciąży. Mimo, że siedzenie w domu mi za bardzo nie służy, to są i plusy - nie stresuje się pracą ani dojazdami a już na pewno nie pędzę ze szkoły do pracy i na odwrót no i mam więcej czasu dla dziecka.
Aestima - mam cichą nadzieję, że to będzie dziewczynka, patrząc na wymiary i porównując je np z Twoimi ;-) Igor mi kiedyś powiedział, że chciałby siostrzyczkę, bo braciszka już ma :/

Izabela no to rzeczywiście spory człowiek już:)
Dziewczyny ja przy skurczach ( tzn twardnieniu) miałam całkowity zakaz czynności seksualnych prowadzących do podniecenia, a już grzebanie przy brodawkach z automatu powoduje skurcz macicy. Tak się przemęczyliśmy do30 tc i dalej już było w miarę bez skurczy:)

Iza gratulacje! Super, że udało cI się podejrzeć malucha :)

Ja czekam na kolejne usg 20/12, chociaż miałam 06/12. To będzie końcówka 14 tygodnia, ciekawa jestem jaki duzy będzie maluch. Teraz miał 64mm...

reklama
Ironia, mi się wydaje, ze u nas to nie skurcze. Jak by to były skurcze nie miałybyśmy wątpliwości. Tobie twardnieje brzuch? bo mi jakoś niespecjalnie. Mi sie wydaje że to wiązadła się napinają. Wczoraj wyliczyłam, że gdyby nie ciąża byłaby @ może dlatego coś mnie tam pobolewa ostatnio...

Do góry