reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
kajt ja gdybym nie miała wskazań to bym nie robiła. Wybór należy do Ciebie bo to twoje ciało i twoje dzieciątko :-) Myślę, ze powinnaś zrobić to co podpowiada Ci sumienie, a nie to co my tu piszemy.

kat, pewnie- każda mamusia robi, to co uważa dla swojego Bąbelka za najlepsze:) Ja bym nie robiła, ale rozumiem też decyzję mam które robią. A nad echem serca jeszcze też się zastanawiam- to nieinwazyjne, a moim zdaniem b. ważne badanie. Chyba warto zrobić, tylko nie wiem gdzie? Czy mój ginekolog mi to zrobi?

dziewczyny- pomóżcie!!!!
odebrałam wyniki i moja ginka powiedziała ze wszystko Ok ale za to babeczka z laboratorium stwierdziła, że mam coś z tarczycą :(

moje wyniki to:
ft4- 12,47
tsh-0,34

są w końcu dobre czy nie?? proszę pomóżcie- dodam, że nigdy nie miałam problemów z tarczyca.....

A ja się doczekałam usg szyjki. Dr popatrzył na skierowanie, trzeba było zdjąć majtki ;-) więc się położyłam i pytam, czy przy okazji moglibyśmy podejrzeć dzidziusia... Dr sprawdził szyjkę - ma ok 3cm i jest zamknięta. Póki co, wg lekarza jest ok. Popatrzył na dzidzię i mówi, że to już spory człowieczek :-) Zmienił głowicę i "pomęczył" malucha przez brzuch. Zrobił mi piękne usg przy czym z uśmiechem na ustach powiedział, że ma na dzieję, że pan dr nie będzie miał mu tego za złe ;-) Widzieliśmy mózg, serducho, kręgosłup, zmierzył nóżkę, sprawdził ułożenie łożyska, między nóżki dr też "zaglądał" ale pierwotnie powiedział, że nic tam nie widzi, po chwili, że coś malutkiego wystaje ale równie dobrze, może to być łechtaczka... Więc w jednym słowie - ciągle w brzuszku rośnie niespodzianka :-) ważne, że zdrowa! Łożysko jest niby nisko, ale mam to napisane na badaniu, więc mam nadzieję, że sprawdzimy to w 21tc. Już się zapisałam na to usg i będzie ono 20.01. Aha, moje małe/wielkie szczęście ma już 10 cm :-)
Śmiać mi się tylko chce, bo poszłam niby na usg szyjki a trwało ono może z minutę - cała reszta to usg ciąży :-)

Izunia- wspaniale wieści !:)) Bardzo cieszę się, że i z szyjką i z Maleństwem wszystko w porządku:)
Mój maluchna wtorkowym badaniu też miał 10 cm:)

to pewnie i moj bedzie miał około tyle w poniedziałek :) nie moge doczekc sie wizyty !! :D
martwia mnie tylko czasami skurcze....raz miałam po zmęczeniu bo długo pracowałam a ostatnio po sexiku na drugi dzien mnie troszke meczyło :( wiec nie wiem..... :(

reklama
Ironia a jesteś pewna, że to skurcze były? Bo ja też mam czasem takie wrażenie, że tam coś się dzieje, ale nie wiem czy to skurcze:/

Do góry