reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty u lekarza (badania, wyniki, usg)

reklama
Nutria!!!! Gratulacje!!!
masz zdjęcie dwóch dzidziolków??? wstaw na forum!!!!
:)
mam ale tylko z 8t... czyli takie 2 fasolki.. teraz już lekarz nie robił mi takich fotek.. już coraz ciężej. teraz już osobno robił.
a ze wstawianiem to o tyle trudno, ze nie mam skanera... ;(

ramari ;-)

Hej jestem tu nowa. Z lekarza jestem zadowolona kobieta jest bardzo miła i dobra w swojej pracy. Własnie dziewczyny mam pytanie czy wam lekarz też kazał zrobić pobieranie krwi na Toxo Jg M i Toxo Jg G? Dokładnie nie wiem też co takie wyniki wykazują.

Dziewczyny, mam pytanie- przeczytałam, że między 18 a 22 tyg warto zrobić echo serca płodu (w celu wykrycia wad rozwojowych) - czy lekarz robi to na usg połówkowym, czy trzeba się gdzieś specjalnie zapisywać?

Sorki, źle doczytałam- jeśli na genetycznym było wszystko ok z sercem i przeziernością- to echo nie jest konieczne.

Ja byłam w zeszłym tygodniu na 1-szym badaniu genetycznym. Pojechałam razem z mężem i 11-letnią córcią. Wielki telewizor był powieszony na ścianie i wszystko z USG było na nim widać. Przy moich dwóch poprzednich ciążach mój mąż ani razu nie był ze mną na USG. A tym razem pojechał ze mną i oglądał małą dzidzię z ciekawością. Więc może po prostu czasem facet musi "dorosnąć"?
Na USG wyszło wszystko w porządku. Dzidzia w zeszłym tygodniu miała 5,9 cm i właśnie dostałam wyniki z krwi z badań genetycznych i dzidzia jest zdrowa.
Teraz muszę podjąć decyzję czy mam zrobić amniopunkcję i nie wiem co mam zrobić, bo to też jest zagrożenie dla dzieciątka.

katj.1- gratulacje!:) A masz jakieś wskazania do amniopunkcji? Bo jeśli te badania wyszły ok, to raczej wszystko jest dobrze:)) Ja np. na wyniku mam napisane, że nie ma żadnych wskazań do dalszych badani diagnostycznych typu amniopunkcja, bo usg prenatalne, pappa i wywiad genet. wyszły bardzo dobrze.

Echo serca - zrobię i tak mimo, że nie ma wskazań przynajmniej na ten moment, ale teraz jeszcze za wcześnie.
Amniopunkcja - radzę robić mimo wszystko. Zawsze jest to 8 % niepewności mimo pozostałych dobrych wyników.

Ja byłam w zeszłym tygodniu na 1-szym badaniu genetycznym. Pojechałam razem z mężem i 11-letnią córcią. Wielki telewizor był powieszony na ścianie i wszystko z USG było na nim widać. Przy moich dwóch poprzednich ciążach mój mąż ani razu nie był ze mną na USG. A tym razem pojechał ze mną i oglądał małą dzidzię z ciekawością. Więc może po prostu czasem facet musi "dorosnąć"?
Na USG wyszło wszystko w porządku. Dzidzia w zeszłym tygodniu miała 5,9 cm i właśnie dostałam wyniki z krwi z badań genetycznych i dzidzia jest zdrowa.
Teraz muszę podjąć decyzję czy mam zrobić amniopunkcję i nie wiem co mam zrobić, bo to też jest zagrożenie dla dzieciątka.

A po co ta amniopunkcja jak masz wszystkie wyniki dobre??? ja też mam bardzo dobre i nie robię :-)

reklama
Do góry